Daredevil'ı Marvel Mı İptal Ettirdi?

Ortalık karışacak, vaziyet alın.

Netflix'in Marvel dizilerini bir bir iptal ettirmesinin ardından, hayranlar isyan bayrağını çekmişti. Özellikle bu ortaklığın en başarılı ürünü olan Daredevil'ın şahane 3 sezonun ardından iptal edilmesine kimse anlam verememişti. Görünen o ki, Netflix bu iptalleri isteyerek yapmamış. Tabii bu durum şu an için sadece bir söylenti.

3. sezonun ardından gelen iptal kararının arkasında Marvel'ın olabileceği konuşuluyor. Halen kanıtlanmamış olsa da, Disney+'ın da olayla bir ilgisi olabilir. Collider yazarlarından Steven Weintraub'un da henüz onaylayamadığı bir kaynaktan gelen bilgi, Daredevil'ı iptal edenin Netflix değil, Marvel olduğu yönünde. Weintraub da bu iptal kararına en az bizim kadar öfkeli. Eğer bu söylentiler doğruysa ve iptal kararı Marvel'dan çıktıysa ortada büyük bir yanlışlık var demektir. Zira Netflix'in Marvel dizilerinin Disney+'a geçmeyeceğini biliyoruz.

Peki ama neden Daredevil gibi başarılı bir diziyi Marvel iptal ettirdi? Benim aklıma ilk gelen sebep, Disney'in kendisine rakip olacak bir yayın servisinde Marvel dizilerinin olmasını istememesi geliyor. Disney'in her konuda tekel olmayı sevdiğini biliyoruz, bu yeni girecekleri yayın servisi işinde de bunu korumak isteyeceklerdir.

Bakalım bu iptal kararlarının arkasından daha neler çıkacak? Luke Cage ve Iron Fist bir yana Daredevil'ın iptali böylesine başarılı bir sezonun ardından kafalarda soru işaretleri yaratmıştı. Weintraub, söylentisini bir haber haline getirebilirse (biraz Karen Page'cilik oynayabilir) gerçeklere ulaşabiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum