Shenmue III Önceki Oyunlardan Çok Daha Büyük Olacak

Shen mıyah?

Adını hemen hemen herkesin duyduğu ama ününe kıyasla çok az kişinin oynama fırsatı bulabildiği Shenmue serisi geçen sene nihayet, 18 yılın ardından PC’ye de teşrif etti bildiğiniz gibi. Tabii bunu büyük oranda Shenmue III’ün geliştirilme aşamasında olmasına borçluyuz.

Bununla birlikte serinin hayranlarının içi pek de rahat değil. Her ne kadar Shenmue III’ün bağış kampanyası Kickstarter rekoru kırmış olsa da oyun neredeyse 4 yıldır geliştirilme aşamasında ve şimdiye dek bir fragman haricinde pek bir şey göremedik. O nedenle projenin çuvallayacağı, paranın yetmeyeceği, oyunun öncekilere göre kısa olacağı gibi pek çok endişe ve paranoya söz konusu oyuncular arasında.

Ancak serinin yapımcısı Yu Suzuki geçtiğimiz günlerde hayranlarının içine su serpen açıklamalarda bulundu. Ünlü yapımcı Shenmue III’ün önceki oyunlardan çok daha büyük olacağını ve bitirebilmek için haftalarınızı vermeniz gerekeceğini söylemiş. Ek olarak ana senaryoyu bitirdikten sonra haritayı dolaşmaya devam etmemize de müsaade edilecekmiş.

> Shenmue 3 Duyuruldu!
> Shenmue 3'ün İlk Fragmanı Sonunda Çıktı!

Oyunda yer alması planlanan yan görevler bu kez çok daha anlamı ve ana hikâyeyle bağlantılı olacakmış. Suzuki ana senaryoyu bitirdikten sonra oyuncuları oynanabilir yeni karakterlerle, yeni yan senaryolarla ve yeni oyun mekanikleriyle buluşturmayı da amaçlıyor.

Ek olarak Excite QTE, Gashapon, Lucky Hit ve forklift yarışı gibi önceki yapımların sevilen mini-oyunları da geri gelecekmiş. Tabii bunlara yenileri de eklenecek. Atari salonuna gidip Sega klasiklerini oynayıp oynayamayacağımız ise şimdilik belirsiz.

Shenmue III, 27 Ağustos’ta PC ve PS4 için çıkmış olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum