Black Panther En İyi Film Dalında Oscar Adayı Oldu!

Sjw bayramınız kutlu olsun.

Bugün çizgi romanlar uyarlaması filmler için büyük bir gün. İlk kez bir adaptasyon "En İyi Film" dalında Oscar ödüllerine aday gösterildi. Toplamda 7 dalda aday gösterilen Black Panther, önümüzdeki Oscar ödüllerine damgasını vurabilir.

En İyi Prodüksyon Tasarımı, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Orijinal Müzik ve En İyi Orijinal Şarkı dallarında da Akademi'nin aday gösterdiği Black Panther, muhtemelen ödüllerden en az 2 tanesini kazanarak ayrılacak. Senenin bir diğer devasa Marvel filmi Avengers: Infinity War ise, En İyi Görsel Efekt dalında aday gösterildi. Bu dalda Oscar'ı almaya en yakın film de yine Infinity War.

Daha önce de çeşitli çizgi roman uyarlamaları Oscar ödülleri kazanmışlardı. Örneğin The Dark Knight filmindeki efsanevi Joker performansıyla Heath Ledger, En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Fakat Black Panther'ın bu en büyük ödüle aday olmasında biraz politik sebepler var. Hatta biraz değil bayağı. Malum çağımız sjw çağı, bu çağa ayak uyduran her yapımın "başarılı" olması muhtemel. MCU'nun ilk siyahi liderli süper kahraman filmi olan Black Panther, modern çağın gerekliliklerini yerine getiriyordu. Daha önce Marvel adı altında çıkan Blade serisi de sanırım çağın kurbanı olmuş. Şu an bir Blade filmi gelse muhtemelen 3-5 dalda Oscar'a aday gösterilir.

Black Panther'ın En İyi Film dalındaki rakipleri de şöyle; BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star Is Born ve Vice. Bu rakiplerini geride bırakıp ödüle uzanır mı bilemiyorum. Fakat aday olması bile büyük bir olay. Sizce Oscar'a hangi yapım uzanır?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum