Star Wars Episode 9'dan Spoiler Yemeyeceğiz, Çünkü Senaryo 'Emin Ellerde'

Disney işi biraz abartmış...

Star Wars'un 9. bölümünde Skywalker Efsanesi'nin sonuna geleceğiz. Yani en azından öyle umuyoruz. Fakat filmle ilgili ortada dolaşan çok sayıda söylenti var. Özellikle reddit Star Wars konusunda hiç rahat durmuyor. Star Wars serisine yeni katılan aktör Richard E. Grant ise herhangi bir spoiler çıkışının imkansız olduğunu belirtti. Senaryonun oldukça güvende olduğunu ve bir sızma olasılığının neredeyse hiç olmadığını belirtti.

Disney'in senaryoyu gizlemek için oldukça ciddi tedbirler aldığını vurgulayan deneyimli aktör, "Bu gerçekten inanılmaz, size bir senaryo vermiyorlar. Senaryoyu görmek için bir odaya girmeniz lazım. Odanın kapısında güvenlik görevlileri bekliyor. Her tarafta kameralar var ve sayfalar koyu kırmızı bir kağıda basılmış. Fotoğrafını çekme olanağı yok. Senaryoyu orada okuyorsun ve odayı terk ediyorsun." diyerek durumun ciddiyetini belirtti. Sette çalışmak için bu tarz bir uygulamanın çok rahat olmayacağı konusunda gelen bir soruya da cevap veren Grant, "Çalışma gününde imza atıp gerekli sayfaları alıyorsunuz, sonrasında yeniden imza atıp geri veriyorsunuz. Setin her yerinde güvenlik görevlileri var. Her tarafta dronelar uçuşuyor, hayranlar filmle ilgili bir şeyler öğrenmek istiyor, en azından bir kostüm. Bu yüzden odayı terk etmeden önce bize bir kapüşon veriyorlar böylelikle droneların çektiği görüntüler kimin ne oynadığını belli etmiyor." dedi.

Disney güvenliğin dozunu oldukça yükseltmiş. Sette sadece Mark Hamill'in kağıt kopya senaryo taşıma izni varmış, Hamill de bu senaryoyu bir an bile gözünün önünden ayıramıyor, hatta uyurken gizli bir kasaya kilitliyormuş. Geçtiğimiz sene yaptığı röportajda eski filmlerle yeni filmleri kıyaslayan Hamill, "Hatırlıyorum da ilk Star Wars senaryosunu elime aldığımda bu hayatımda okuduğum en aptalca şey demiştim, sonrasında senaryoyu en yakın arkadaşıma vermiştim onun tepkisi de bunun oldukça çılgın bir şey olduğuydu. Daha sonra senaryo onun da arkadaşı Meredith'e kadar gitti. O zamanlar böyle şeyleri kimse takmazdı. Fakat şimdi sanki gizli bir hükumet görevindeyiz gibi, CIA'de çalışmak gibi hissettiriyor. Senaryoyu Prag'da koyu kırmızı bir kağıda yazdırıyorlar ve okumak insana baş ağrısı veriyor. Ben fiziksel kopya olmadan rahat edemiyorum. Çünkü ben senaryonun üstüne notlar almayı, küçük karikatürler çizmeyi seviyorum. Bana hikayeyi görselleştirmekte yardım ediyorlar. Bunları elektronik ortamda yapamazsınız. Biraz eski kafalıyım ve mümkün olduğu sürece kağıt senaryoları kullanacağım. Star Wars Last Jedi sırasında bana bir kopya verdiler fakat bunu her gece kasaya kilitlemek zorundaydım, ayrıca bir an bile gözümün önünden ayırmamak gerekiyordu. Sonrasında neden böyle bir şey yaptığımızı anladım. Sızacak bir cümle bile her şeyi, hepimiz için mahvedebilirdi." diyen Hamill Disney'in politikası hakkında bizleri aydınlatmıştı.

Güvenlik önlemleri bu düzeyde olunca, ortalıkta dolaşan sözde sızıntı iddialarına pek inanasım gelmiyor. Yine de teknolojinin de güvenlik önlemleriyle paralel ölçüde geliştiğini söylemek lazım, yani sızan bilgilerden bazıları doğru olabilir. Tabii bu ihtimal oldukça düşük. Bakalım Episode 9 tüm bu gizleme çabalarına değen bir film olmayı başarabilecek mi? Disney Force Awakens ve Last Jedi da üzdüğü hayranlarını bu kez güzel bir sonla mutlu edebilecek mi? Benim bu konuda pek ümidim yok...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum