Bir Oyun Daha Steam'den Epic Store'a Geçiş Yaptı

Bir yıldız (?) daha kaydı

Epic Games Store ile Steam arasındaki rekabetin kızışmaya başladığı bu günlerde, Epic Games Store'u tercih eden oyunların sayısı da yavaş yavaş artacak gibi görünüyor. Elbette bu oyunlar Metro Exodus kalibresinde olmadığı sürece çok da ilgi çekmeyecek (ya da tepki görmeyecek) diyelim ama belli de olmaz.

Söz konusu oyun, Pinball FX oyunlarıyla tanıdığımız Zen Studios'un birinci şahıs dungeon crawler oyunu Operencia: The Stolen Sun. Oyun bir süredir Steam'deydi, hatta Kapalı Betasını da Steam üzerinden gerçekleştirmişti. Hatta ve hatta kendisi benim de takibimde olan bir oyundu çünkü dungeon crawler türünü çok severim :) Oyunun ani bir kararla Steam'de ayrılarak Epic Games Store'a geçmesinin ardından Steam sayfasında oyunu takip eden oyuncular tarafından olumsuz sesler yükseldi tabii. Yorumlardan birkaçı - şöyle:

- İstek Listesini temizlemenin zamanı geldi.

- Benden şahsi olarak hiçbir gelir elde etmemeniz için bu oyunun ve firmanın gelecekteki oyunlarının tarafımdan satın alınmayacağını gururla bildiririm. Aferin Zen Studios.

- Stüdyonuzu hayat boyunca kara listeye aldığımı duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

Oyun konsollarda da Xbox One exclusive ve Microsoft'un Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek. Hatta Xbox Play Anywhere programına dahil olduğu için Windows Store'da da yer alacak. Yani bu yine doğrudan Steam'e karşı yapılan bir hamle. Bir yıl süreyle Epic Games Store'da satılacak olan oyun 2020 yılında Steam'e geri dönecek.

Epic Games Store'da henüz çok az sayıda oyun var ve bu da bu tür "daha az bilinen" oyunların rahatça ön plana çıkabilmesini sağlıyor. Steam'de görünürlüğü zor olan oyunlardan bazılarının da bu yolu tercih edeceklerini düşünüyorum. Ama ileride Epic Games Store'da da yüzlerce oyun olduğunda işler bir kez daha değişebilir. Bekleyip görelim :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum