Kingdom Hearts III'te Ultima Weapon Nasıl Alınır?

Hiç ama hiç kolay değil...

Kingdom Hearts III'ün en güçlü Keyblade’i olan Ultima Weapon’ı almaya çalışmayın. Uğraşmayın. Oyun zaten kolay. Ha ama "ben bu oyunu yıllardır bekliyorum, suyunu çıkartacağım, koymaz bana biraz uğraşmak" derseniz de uğraştığınıza değeceğini kesinlikle söyleyebilirim, aşırı güçlü ve kullanması çok zevkli.

Kendiniz sentez etmelisiniz Ultima Weapon'ı, bunun için de önce tarifine ihtiyacınız var. Toplam 58 farklı sentez materyali elde ettiğinizde kazanıyorsunuz tarifi. Oyun boyunca büyük ihtimalle toplarsınız zaten 58 farklı materyal, olmadı gidip sağda solda az bir şey farm yaparsınız. Tarifi elde etmesi çok zor değil.

4 farklı materyale ihtiyacınız var. Bunların biri Wellspring Crystal, ikisi de elinizde yoksa Wellspring Crystal kullanılarak yapılabiliyor. Elinizdekiler yetmiyorsa eşya düşürme olasılığı yüksek olan Favorite Deputy’i alın, San Fransokyo’nun gece versiyonunun Kuzey kısmına gidin, karşınızdaki mavi ışıklı binanın etrafındaki düşmanları kesin, çok geçmeden birkaç tane çıkacaktır.

Ama asıl Orichalcum+ isimli materyalden 7 taneye ihtiyacınız olacak ve bunlar da oyunda toplam 7 tane var zaten. Kimilerini alması inanılmaz uğraştırıcı. Şöyle sıralayayım:

1.Caribbean’da Exile Island’a gidin, oradaki sandıkta.

kh3-uw-1

 

2.The Final Word’e tekrar gidin, karşınıza bir sandık çıkacak, onun içinde.

kh3-uw-2

 

3. Dünyalara gizlenmiş Lucky Emblem isminde Mickey sembolleri var, bunların 80 tanesinin fotoğrafını çekmelisiniz. Dile kolay. Kendi başınıza kafayı yemek istemezseniz PowerPyx isimli Youtube kanalının Collectible Guide videoları çok işe yarıyor, öneririm.

kh3-uw-3

 

4. Moogle’lardan alışveriş yaptığınızda size bazen posta kartları veriyorlar. Twilight Town’daki posta kutusunda onları kullandığınızda Orichalcum+ çıkma ihtimali var. Çok düşük ihtimal ama, tekrar tekrar denemeniz gerek. Posta kutusunun yanındaki Moogle’dan bir Potion alın, posta kartı vermezse tekrar alın, verdiğinde kartı posta kutusunda kullanın, Orichalchum+ çıkmazsa işlemi tekrar edin. Öncesinde kayıt alın ki bütün paranız bitmesin. Çok deneyeceksiniz.

kh3-uw-4

 

5. Gummi Ship mini oyununun son boss’u Omega Machine’i kesince çıkıyor. Üçüncü ve son bölgenin ortasındaki dev yapının etrafındaki 4 düşmanı temizleyin, sonrasında yapının altındaki düşmanı halledin, Omega Machine küçük bir video eşliğinde yapının üstünde çıkacaktır. İyi bir gemi alın veya yapın, özel yetenek olarak kesinlikle tamiri seçin. Aşırı zorlamayacaktır ama uzun sürüyor. Önünüze değil de otomatik hedefe vuran silahlarla daha kolay ve daha uzun süren bir hale getirebilirsiniz savaşı. Bir de Omega Machine değil ama öncesindeki, yapının altındaki düşman daha zor.

kh3-uw-5

 

6. Dünyalardaki hikâyeyi bitirdiğinizde o dünyada dev jöleler (Flan) ortaya çıkıyor. Toplam 7 taneler ve her biri size garip bir mini oyun oynatıyor. Kimi zaman minik jölelerin tepesinden zıplamaya çalışıyorsunuz, kimi zaman bu jölelerin güzel fotoğraflarını çekiyorsunuz. 7’sinden de yüksek bir skor yapmanız gerekiyor. İyi skor yetmez, yüksek yapmalısınız. Dev jöle skorunuz karşısında üzülürse veya sizi alkışlayıp yemek malzemesi verirse olmadı demektir. Zıplayıp güzel bir ödül vermesi lazım.

kh3-uw-6v2

 

7. Bu gerçek bir işkence. Arendelle’de Elsa’yla konuştuğunuzda kızakla dağdan kayma mini oyununu oynayabiliyorsunuz. Amacınız skor değil, dağdaki toplam 10 hazineyi bulmalısınız. Hepsini bir kerede toplamak diye bir şey yok, en mükemmel oyuncuysanız bile en az 10 kere oynamanız şart. Ama siz onu en az bir 30 yapın bence. 30 derken, hazinelerin yerine internetten baktıysanız 30 (Everglow isimli Youtube kanalının ilgili videosunu öneririm). Kendim bulacağım derseniz birkaç yüz kere deneyeceksiniz demektir, kolay gelsin.

kh3-uw-7

YORUMLAR
Parolamı Unuttum