Oyun Tarihinde Bu Hafta: 26 Şubat - 3 Mart

NP: Coldcut Feat Roots Manuva - True Skool

Bir Pazartesi sabahından daha hepinize merhabalar değerli Oyungezer ailesi. Bu hafta sizi geçmişe götürecek yazı dizimizde “underrated” olarak nitelendirebileceğimiz çokça oyun var.

Gelin daha fazla beklemeden başlayalım.

Şubat 1996’nın sonlarına doğru gelirken Nintendo, oyun dünyasını baştan aşağı değiştirecek bir hamle yaparak Pokemon Green ve Pokemon Red’i Japonya’da satışa sunmuş ve Satoshi Tajiri’nin 151 orijinal Pokemon’u içeren oyunları önce Japonya’yı, ardından dünyayı sarsarak bir hit haline gelmişti. Şimdilerde dünyanın en büyük isimlerinden biri olan Pokemon’un, çizgi filmlerinden önce sadece bir oyun olarak planlandığını biliyor muydunuz?

pokemon-big

Bu sırada Sony, çok sevilen konsolu PlayStation’ın 2. neslinin detaylarını kapalı kapılar ardında açıklıyor. Sadece 1500 kişinin davet edildiği organizasyonda Toshiba ve Sony CEI ortaklığı ile geliştirilen işlemcinin detayları paylaşılıyor.

Konsolların en büyük oyun yapımcılarından biri olan Capcom, 1 Mart 2005’te Devil May Cry serisinin 3. oyunu olan Dante’s Awakening’i tanıtmıştı. Serinin popülaritesini –aynı Tekken’in 3. oyunu gibi- tavana taşıyan DMC 3, Capcom’un klasikleri arasına girmeyi başarmıştı.

dmc-big

Aynı gün aynı saatlerde dünyanın en underrated oyunlarından biri olan –tabi ki bu benim fikrim- Star Wars: Republic Commando satışa sunulmuştu. Bir klon özel squad’ının (kısaca KÖH diyebiliriz) lideri olarak oynadığımız oyun, hikayesi ve squad mekanikleri ile FPS türünün önemli oyunlarından biri olmayı başarmıştı ama aradığı başarıyı elde edememişti.

Underrated furyası 28 Şubat 2006 tarihinde tanıtılan “Black” ile devam ediyor. PS2 ve Xbox’a özel olan Black, şimdilerde Crackdown 3’ün “her yeri yıkabilme” mekaniğinin öncülerinden biri olarak tarihe geçiyor. Xbox ve PS2’nin gücünün her zerresini kullanan Black, aynı Republic Commando’da olduğu gibi FPS tarihini değiştirse de aradığı başarıyı elde edemiyor.

fs2-big

Tabi bu dönemde aradığı başarıyı elde etmekle kalmayıp, efsane olmayı başaran oyunlar da var. Black ile aynı gün hayatımıza giren Fifa Street 2, adını duyduğunuz an oynamak isteyeceğiniz bir oyun olmayı başarmıştı. Freestyle mekanikleri, dünyaca ünlü oyuncuları, farklı haritaları ve statları ile EA Big’in en başarılı projelerinden olan Fifa Street 2, PS2 klasikleri arasında gösteriliyor.

Bugünün bir diğer önemli olayı ise 3 Mart 2009 tarihinde Microsoft Game Studios’un piyasaya sürdüğü Halo Wars oluyor. Oyunu alışılagelmiş FPS türünden RTS’e çeviren Halo Wars, yeni mekanikleri ile Halo serisini seven sevmeyen herkese hitap etmeyi başarmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum