Warner Bros.'a Göre DC Filmleri Doğru Yolda İlerliyor

Siz öyle diyorsanız, öyle olsun Tsujihara bey.

Aquaman'in milyar dolarlık gişe başarısının ardından Warner Bros.'ta yüzler gülüyor. Şirket bu başarının Shazam' ve Wonder Woman 1984'e de yansımasını umuyor. WB'nin CEO'su Kevin Tsujihara, LA Times'a verdiği röportaj da 2017'de çıkan Justice League filminin ardından filmleri daha aydınlık bir tona çektiklerini ve bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini belirtti.

"Önümüzdeki filmlere bakacak olursak, Shazam! Joker, Wonder Woman 1984 ve Birds of Prey ile birlikte doğru bir yolda ilerlediğimizi söyleyebilirim. İşlerin başında doğru insanlar yer alıyor. Film evreni 5 yıl önce sandığımız gibi birbirine bağlı değil. Artık daha fazla bireysel işler yapıyoruz. Daha fazla bireysel karakter filmi çekiyoruz. Bu demek değil ki bir noktada yeniden hepsini bir araya getiren bir evren projesine geri dönmeyeceğiz. Fakat şu anda bizim için doğru olanı bu strateji gibi gözüküyor. Patty Jenkins'in Wonder Woman ile yaptıkları hepimizi etkiledi. Batman veya Superman olmayan karakterlerle neler yapılabileceğini görmüş olduk. Tabii ki bu iki karakter de bizim için çok değerli ve onları da doğru şekilde kullanmak istiyoruz. Batman ve Superman ile ilgili güçlü filmler yapmak istiyoruz. Aquaman filmi bizim neleri başarabileceğimizin harika bir örneği oldu. Her filmin kendine has, özgün bir tonu var." diyen Bay Tsujihara önümüzdeki dönemde de bireysel filmlerin devam edeceğini belirtti.

Marvel'ın Avengers hamlesine geç bir karşılık olarak gelen Justice League, büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. Tsujihara'nın da dediği gibi o filmin ardından DCEU filmleri daha aydınlık bir atmosfere geçiş yapmıştı. Bu durum gişeye Aquaman ile birlikte olumlu bir şekilde yansısa da, bazı hayranları derinden üzmüştü. Zira artık çoğu çizgi roman uyarlaması MCU'nun izlediği politikayı izleyip, içini boşaltmaya başlıyor. Bu da çok sevilen karakterlerin, anlamlarını yitirmesine yol açıyor. Bakalım DC-WB ortaklığı ilerleyen filmlerde bu dengeyi sağlamayı başarabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum