Microsoft’un Bünyesine Katacağı Sıradaki Stüdyo Relic Entertainment Olabilir

Hazır Age of Empires 4'ü yaparken alalım mı dediler acaba :)

Relic Emtertainment, Company of Heroes ve Warhammer 40,000: Dawn of War serileri gibi gerçek zamanlı strateji oyunlarından tanıdığımız, halihazırda da Age of Empires IV üzerinde çalıştıkları bilinen bir stüdyo. Eğer iddialar doğru çıkarsa, önümüzdeki dönemde bu stüdyo da Microsoft çatısı altında yerini alacak.

İddianın kaynağı Klobrille rumuzlu twitter kullanıcısı, özellikle Xbox ile ilgili konulara odaklanmış bir kullanıcı olarak biliniyor ve daha önce de Microsoft veya Xbox ile ilgili bilgiler paylaşmasıyla tanınmış durumda. E3 2016'da Microsoft'un neler paylaşacağı ile ilgili söyledikleri doğru çıkmış, Age of Empires IV'ün geliştirilmekte olduğu yönündeki iddiası oyunun duyurulmasıyla birlikte teyit edilmişti. Şimdi de Xbox Game Studios ile ilgili bir iddia ile gündeme gelmiş durumda.

Klobrille mesajında Relic'in XGS bünyesinde yer alacak stüdyolardan birisi olacağını ileri sürüyor. Relic Entertainment, daha önce de belirttiğimiz üzere halihazırda Microsoft'un önemli serilerinden birisi olan Age of Empires'ın yeni oyunu üzerinde çalışmakta. Relic'i bünyesinde bulunduran Sega'nın son dönemlerde finansal sorunlar ile karşı karşıya bulunduğu düşünüldüğünde Microsoft tarafından böyle bir satın alma hamlesi yapılması çok da şaşırtıcı olmaz herhalde.

Geçtiğimiz yıl önce E3'te yapılan duyuruyla 5 stüdyonun Microsoft bünyesine katıldığı ilan edilmiş, ardından yılın son aylarında Obsidian ve inXile Entertainment gibi 2 önemli stüdyo da Microsoft çatısı altına girmişti. Satın almaların bu kadarla sınırlı kalmayacağı ve önemli bir firmanın daha bu gruba dahil olacağı bir süredir dile getiriliyordu. Bahsedilen firmanın Relic olması ihtimaller arasında görünüyor.

Bu ay düzenlenecek Inside Xbox kapsamında bir süredir haber alamadığımız Age of Empires da yer alacak. Bu paylaşıma Relic Entertainment'ın Microsoft tarafından satın alındığına ilişkin bir duyuru da eşlik edecek mi bakalım. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum