Cyberpunk 2077’nin Çıkmasına Daha Çok Var

Vicdansız Sabuha

Eğer önümüzdeki E3 2019’da Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihini duymayı bekleyenlerdenseniz bu haberimiz sizi üzebilir.

CDPR ekibi Playstation resmi sitesinde yayınlanan yeni bir videoda Cyberpunk 2077’yi geliştirirken yaşadıkları zorluklardan, aldıkları kararlardan ve yapmak istediklerinden bahsetmiş. Geralt’ın karizmatik sesi olarak tanıdığımız Doug Cockle’ın anlatıcı rolünü üstlendiği videoda yeni bir oynanış görüntüsü yok. Ama onun yerine CDPR’a biraz daha sempati duymanızı (öyle bir şey mümkünse tabii) sağlayacak yeni bilgiler var.

Cyberpunk 2077 duyurulduğundan beri büyük bir stres altında olduklarını belirten CDPR ekibi, yayınladıkları ilk videonun ardından oyuncuların hiç beklemedikleri kadar büyük bir beklentiye girdiğini ve bunu karşılayıp karşılayamayacakları konusunda endişeye kaldıklarını açıklamış.

Geçtiğimiz E3’te gösterilen oynanış videosu sırasında da çok stresli olan ekip, oyuncuların ve eleştirmenlerin olumlu yorumları karşısında rahat bir nefes almış ve kendilerine güvenleri yerine gelmiş.

> The Witcher 3’ün Oyun Yönetmeni Cyberpunk 2077’nin Başına Geçti 
> CDPR'dan Teyit Geldi, Cyberpunk 2077 E3 2019'da Olacak!

Cyberpunk 2077’yle ilgili çok fazla şey açıklamaktan kaçınmalarının sebebini oyun geliştiriciliğinin değişken doğasına bağlayan ekip, geride kalan 5 yıl içerisinde akıllarına pek çok yeni fikir geldiğini ve bir o kadar fikirden de vazgeçtiklerini belirtmiş. Öyle ki bu süre zarfında bazı fikirler ortaya çıkmış, ardından terk edilmiş, sonra tekrar masaya yatırılmış ve yine vazgeçilmiş. Bu süreç bu şekilde devam etmiş. O yüzden “oyunumuzda şu özellik var” deyip daha sonra onu çıkartmak zorunda kaldıklarında oyuncuları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorlarmış.

Neden birinci şahıs kamera açısını seçtikleri konusuna da tekrar değinen CDPR ekibi, Night City’nin detaylarını tecrübe etmenin en iyi yolunun bu olduğunu yinelemiş. Ayrıca biz oyunculara Geralt gibi ikonik bir karakterin maceralarına eşlik ettiğimizi değil, bizzat orada olduğumuzu hissettirmeyi amaçlıyorlarmış. Kendi karakterimizi yapabilme seçeneğini de bu yüzden oyuna eklemişler.

Oyunu yaparken karşılaştıkları zorluklardan biri de yayayken devasa görünen bir dünyanın araba sürerken 10 dakika gibi kısa bir sürede dolaşılabilmesi olmuş. Şehri çok büyük bir yer olarak algılamamızı sağlayabilmek için de yeni yöntemler bulmak zorunda kalmışlar.

En üzücüsüyse videonun sonundaki detay herhalde. Doug Cockle o buğulu sesiyle Cyberpunk 2077’nin geliştirilme aşamasının bitmesine hâlâ çok uzun bir süre olduğunu (far from over) ve oyunun “hazır olduğunda” bizlerle buluşacağını söylüyor.

Eh… Bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum