Avengers: Endgame'in Yeni Fragmanında Göze Çarpan 10 Önemli Detay

Olmak ya da olmamak...

MCU'nun kaderini tamamıyla değiştirecek olan Avengers: Endgame'den yeni ve yine acayip gaz bir fragman izledik. 26 Nisan'da vizyona girecek olan film için oldukça fazla sayıda açık kapı kaldı. Tony Stark'ın döndüğünü gördük, Hawkeye (Ronin)'ı zaten savaşırken görmüştük. Captain America savaşıyor, yeni kostümler ve Captain Marvel fragmanda göze çarpıyor. Bakalım fragmanın içinde neler gizliymiş? Hangi olası teoriler güçlenirken, hangileri iptal oldu?

10-) Tony, Elma Dersem Çık, Armut Dersem Çıkma!

endgamedetaytony

Fragmanın en başında Iron Man'in orijin hikayesiyle maceraya başlıyoruz. Russo Kardeşler MCU'nun başlangıç filmi olan 2008 yılında çıkan Iron Man'den bir alıntıyla bize selam çakmış. Tony'nin fragman içerisinde dediği "Sanki bin yıl önceydi" lafı da daha fragmanın hemen başından "acaba zaman yolculuğuyla ilgili bir şey mi ya bu?!" sorusunu akıllara getiriyor.The Benatar uzay gemisinde mahsur kalan Tony'nin buradan nasıl kurtulduğu ise çok net değil. Fakat büyük olasılıkla Captain Marvel'ın kallavi bir yardımı dokunacak. Ya da tıpkı Iron Man 2'de olduğu gibi Tony, yine bilim adamlığını konuşturacak ve bir şekilde dünyaya dönmenin yolunu bulacak. Hatırlayacağınız üzere Tony Stark, Iron Man 2 sırasında yeni bir element keşfetmişti. Yani Tony'nin zekası MCU'da pek sınır tanımıyor.

İlk fragmanda gördüğümüz Tony'nin Pepper'a mesajı bu fragmanda da yerini alıyor hatta bu sefer daha çarpıcı detaylar içeriyor. "Daha fazla sürpriz yok demiştim ama şu an gerçekten son bir tane olsun istiyorum." cümlesi Tony'nin bir şekilde yolunu bulacağını işaret ediyor olabilir. Belki bir şekilde dünyaya sinyal yollar ve Captain Marvel onu kurtarır böylece iki teori de doğru çıkar. Tony nasıl dönecek bilemiyoruz fakat bir şekilde döndüğünü biliyoruz.

9-) Steve Rogers ve Peggy Carter'ın Ölümsüz Aşkı!

endgamedetaysteve

Fragmanın girişinde Iron Man'in orijinine dönmüştük. İşin Captain America kısmı da aynı. Oldukça şık bir şekilde düzenlenmiş Captain America: The First Avenger görüntüleriyle Cap'ın geçmişine bir yolculuk yapıyoruz. İkinci Dünya Savaşı öncesi bir asker olmak isteyen Steve Rogers'ı gördüğümüz sahnelerde, Steve'i bir seferberlik posteri önünde dururken görüyoruz. Tam bu sırada ses Peggy Carter'a geçiyor ve belkide filmin en kritik isimlerinden birisi olan Peggy'nin sözlerine kulak veriyoruz. Peggy'nin "Dünya değişti, yapabileceğimiz tek şey elimizden gelenin en iyisi ve bazen en iyisi her şeye baştan başlamaktır" cümlesi filmde yer alacak zaman yolculuğuyla birlikte oldukça büyük bir anlam kazanabilir.

Fragmanın daha sonraki sahnelerinde ise Steve Rogers'ı Peggy Carter'ın cenazesinde görüyoruz. Steve ve Peggy'nin 1930'lar ve 1940'larda yaşadığı aşkı düşünecek olursak belki de filmin sonunda Captain America hiç donmamış olabilir. Yani Steve Rogers ölmek yerine, geçmişteki hayatına mutlu mesut devam edebilir ve zamanı gelince eceliyle ölmüş olabilir.

8-) Thanos'tan Sonra Hayat Var Mı?

endgamedetayhayat

Thanos'un Infinity War'da parmağını şıklatması sonucu evrendeki hayatın yarısı ortadan kalkmıştı. Tahmin edersiniz ki bu durum dünyayı oldukça etkilemiş. Fragmanda gördüğümüz bir sahnede Amerika'nın meşhur Özgürlük Heykeli gözümüze çarpıyor. Thanos'un yıkımından sonra hayatta kalanlar botlarla bir şekilde bir topluluk oluşturmuşlar. Bu sahnenin en önemli mesajı ise filmde bir zaman atlaması göreceğimizi en net belirten sahne olması. Zira böyle bir topluluğun gelişmesi için malum olayın üstünden biraz zaman geçmesi gerekiyor. Zaten Steve Rogers'ın başını çektiği bir destek grubu olduğunu görüyoruz. Steve'in orada söylediği şu cümle ise oldukça kritik gözüküyor, "Herkese hayatlarına devam etmesi gerektiğini söylüyorum. Bazıları ediyor fakat biz değil." bu cümleye bakınca Captain America'nın işleri yoluna koyma konusunda oldukça kararlı olduğunu ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu hissedebiliyorsunuz.

7-) Hawkeye (Ronin) ve Kızı (mı)?!

endgamedetayhawkeye

MCU'nun Clint Barton'u bir aile babası. Age of Ultron filmi sırasında öğrendik ki Hawkeye şaşalı süper kahraman hayatı dışında oldukça mütevazi bir aile babası. Karısı ve üç çocuğuyla birlikte sessiz sakin bir hayat sürmenin hayallerini kuran Barton, Civil War sonrasında devletle yaptığı anlaşmayla birlikte 2 yıl boyunca ev hapsi cezası almıştı. Tabii zaten evinde ailesiyle birlikte zaman geçirmenin hayallerini kuran Clint için bu ceza bir lütuf olmuştu. Fakat MCU'da yaşıyorsanız hayat hiçbir zaman göründüğü kadar kolay değildir. Thanos parmağını şıklattığı zaman muhtemelen Clint Barton'un ailesinden de birkaç kişi toz oldu.

Marvel'ın Ultimate çizgi roman evreninde Barton'un ailesi öldürülüyordu. Clint'de onların intikamını almak için karanlık bir yola sapıp Ronin oluyordu. Muhtemelen yine aynı senaryoyu MCU içerisinde göreceğiz. Thanos'tan haberi olmayan Clint Barton ailesini kimin öldürdüğünü bulmak için Ronin kılığında sokaklara dökülüyor, burada yolu Natasha ile kesişince de her şeyin sebebini öğreniyor. Fragmanda bir diğer dikkat çeken kısım ise Clint'in bir kız çocuğunu okçuluk konusunda eğitme sahneleri. Muhtemelen bu sahneler Clint Barton ile kızına ait. Fakat ortalıkta dolaşan bir diğer teori ise bu kızın MCU'nun yeni Kate Bishop'u olabileceği yönünde. Çizgi romanlarda da Hawkeye'ın öğrencisi olan Katherine Bishop 2005 yılında Young Avengers'ın birinci sayısında ortaya çıkmıştı. Ben bu teoriye çok fazla ihtimal vermesem de, yeni bir Avengers ekibi toplaması gereken MCU için Kate Bishop çok hoş bir karakter olabilir.

6-) Thor'un Suçu Ne?

endgamedetaythor

Fragmanda gördüğümüz bir diğer orijinal Avengers üyesi ise Thor. Thor'un da geçmişiyle bağlantılı yerler siyah beyaz şekilde oldukça şık bir düzenlemeye tabi tututlmuş. Thor'un Thanos'un evrendeki canlıların yarısını yok etmeden önce de büyük dertleri vardı. Asgard'ın yok olduğunu ve Asgardlıların yaşayacak yeni bir yer aradığını Thor: Ragnarok filminde görmüştük. İşte kalan bir avuç Asgard vatandaşı da Thanos'un parmak şıklatmasının ardından yarıya inmiş vaziyette, bu durum Thor'u oldukça yaralayan konulardan birisi. Geçmişe dönülen sahnelerin birisinde Odin'i de gördük. Duygusal anlamda oldukça yoğun bir sahneydi. Thor'un her şeyi kaybettiğini hissettiren bir görüntü vardı.

Yine Thor sahnelerinde, toz olan insanları gördük. Thor'un bu konuda büyük bir suçluluk duyduğu ortada. Thanos'un da Infinity War sırasında dediği gibi "keşke kafaya nişan alsaydı." Fakat asıl suçluluk hissetmesi gereken bana göre Thor değil, Peter Quill! Kendisi şu an için toz olmuş insanlar klasmanında ama filmde geri gelirse iyi bir "azar işitmeyi" hak ediyor. Thor da çektiği bu vicdan azabından kurtulmak için elinden geleni yapmaya hazır duruyor. Muhtemelen Thanos'u görürse bu sefer kafasına nişan alacaktır!

5-) Quantum Diyarından Yeni Geldim, Hiç Öpmiyim!

endgamedetayantman

Ant-Man and the Wasp filminin sonunda Scott Lang'in Quantum Realm içerisinde mahsur kaldığını görmüştük. Fakat ilk fragmanın sonlarında gördük ki Scott Lang geri dönmüş ve Captain America'nın da bulunduğu bir yerin kapısını çalıyor. Bu fragmanda da görüyoruz ki Scott, geri geldikten sonra Thanos'un yaptıklarını öğreniyor. Böylelikle Janet'in Hope'un ve Dr. Hank Pym'in nasıl yok olduğunu fark edip Quantum Tünelini içeren minivanına atlayıp soluğu Captain America'nın yanında alıyor. Scott Lang, bu filmde "büyük" bir rol oynayacak gibi gözüküyor. Fragmandaki sahnelerden birisinde Ant-Man'i küçülmüş vaziyette bir şeyler yaparken görüyoruz, arka planın alev alev olması da ciddi bir savaş olacağına işaret ediyor. Yine Avengers binasında kostümüyle gördüğümüz Scott muhtemelen ekibin kurtuluşa giden yolunda önemli bir rol oynayacaktır.

Scott Lang ile birlikte Quantum gücünün de Endgame sırasında oldukça kilit bir işleve sahip olacağını düşünüyorum. Hatta yapılacak olan zaman yolculuğu büyük olasılıkla Quantum Realm sayesinde yapılacaktır. MCU'nun Ant-Man ile birlikte bu konuya bu kadar ağırlık vermesinin temelinde bunun olduğunu düşünüyorum. Zaten çizgi romanlarda da Hank Pym'in buluşları ve icatları oldukça kilit işler yapıyordu. Hatta Hank Pym'in de gelmesiyle belki yeni bir Ultron orijini ve Thanos'u yenmek için "iyi kalpli bir Ultron" yardımı olabilir. Bunlar tamamen teori ama söz konusu MCU olunca hiçbir şey kesin değil!

4-) Bir Savaş Yaklaşıyor Efendim!

endgamedetaysavas

Avengers: Endgame sırasında kaç tane büyük savaş olacak kestirmek güç. Fakat fragmanda gördüğümüz iyi bir savaş var. Ant-Man'i iş başında gördüğümüz de yine bu savaş olsa gerek. Yine Hawkeye'ı yanan bir yerden kaçarken görüyoruz. Captain America'yı oldukça hırslı bir şekilde savaşın ortasındayken buluyoruz, Rocket ile War Machine ekip haline gelmiş, Natasha hazırlık yapıyor. Nebula çılgınca bir yere saldırıyor. Bunların hepsi aynı savaştan olmayabilir ama büyük bir şeyler olacak. Yani sadece zaman yolculuğu kahramanların dünyayı kurtarmasına yetmeyecek. Belki bu savaşların birisinde bir ya da birkaç kahraman aramızdan ayrılabilir. Zira savaş sahneleri boyunca her karakterin ağzından "Whatever it takes" yani "Ne gerekiyorsa" lafını duyuyoruz. Herkes durumu kurtarmak için gerekli fedakarlığı yapmaya hazır gözüküyor. Benim için fragmanın en heyecanlı kısımları da bu savaş kısımlarıydı. Bakalım 26 Nisan'a kadar çıkacak yeni bir görsel bu savaş/savaşlara dair yeni bir şeyler gösterecek mi?

3-) Black Widow ve SÜREKLİ DEĞİŞEN SAÇLARI!

endgamedetaywidow

Avengers: Endgame ile ilgili ilk görseller ortaya çıkmaya başladığından beri internetin en büyük teori kaynağı Scarlett Johansson'un canlandırdığı Natasha Romanoff yani Black Widow'un saçlarıydı. Bu fragmanda da yine Natasha'nın saçları tüm teorilerin merkezine oturmuş durumda. Hatta zaman yolculuğu teorisinin en güçlü kaynaklarından birisi Natasha'nın saçları. Ola ki Widow, filmde peruk takıyorsa neredeyse tüm teoriler patlayacak. Black Widow'un saçları Civil War sırasında beyaz ve kısaydı. Bu yüzden Infinity War sırasında kendisini bu şekilde gördük. Fakat fragmanda görüyoruz ki saçları kızıl ve uzun fakat fragmanın sonunda gördüğümüz Natasha'nın saçları yine beyaz ve kısa. Yani fragmanın sonunnda gördüğümüz sahne Avengers: Infinity War ve Captain Marvel'ın credits sonrası sahnesinde yaşananların hemen ardından gelişiyor. Yani Carol Danvers, tahmin ettiğimizden daha uzun süredir Avengers ile bir arada. Ya da Natasha saçını bir kez daha beyaza boyayıp kestiriyor?! Sonuçta kadının saçlarına kimsenin karışma hakkı yok, acaba Scarlett Johansson'un saçlarının bu kadar teoriye gebe olduğundan haberi var mı?

2-) Beyaz Giyme Söz Olur...

endgamedetaykostum

Fragmanın en epik sahnelerinden birisinde Avengers ekibini bir arada, yeni kostümleriyle görüyoruz. Beyazlar içerisinde gördüğümüz Avengers üyeleri, Steve Rogers, Ant-Man, Hawkeye, Nebula, War Machine, Black Widow ve Tony Stark. Tony Stark'ın dünyaya döndüğünü anladığımız sahne tam olarak burası. Keza Nebula da geri dönmeyi başarmış. Bu sahnenin en önemli olaylarından birisi giydikleri kostüm. Üzerlerindeki kostüm muhtemelen gelişmiş bir teknoloji ürünü. Tony'nin dönüşünün ardından ortaya çıkan bir kostüm olabilir. Bu kostümle acaba zamanda yolculuk mu yapacaklar? Quantum Realm'e gidiş için mi bu kostümü tercih ettiler?

Ant-Man and the Wasp'ta da Quantum Realm'e yapılan yolculuklar esnasında özel bir kostüm giyildiğini görmüştük. Bu beyaz kostümler de o izlenimi uyandırıyor. Kamera açıları nedeniyele Thor ve Rocket gözükmüyor fakat Super Bowl sırasında yayınlanan fragman sayesinde biliyoruz ki onlar da bu sahnenin içerisinde yer alıyolar. Bu sahnede yer almayan iki kilit isim var. Bruce Banner ve Carol Danvers. Acaba bu yolculuk sırasında onlar da var ama gösterilmediler mi? Yoksa başka bir görevdeler mi? Bilemiyorum. Hulk içinde oldukça çeşitli teoriler var. Bruce Banner'ın kontrolünde bir "Professor Hulk"  izleme ihtimalimiz oldukça yüksek. Zira Infinity War sırasında Hulk, ortaya çıkmaktan "biraz çekiniyordu."

1-) Carol Danvers, Teşrif Etmiş. Ne Alırdınız?

endgamedetaycarol

8 Mart'ta vizyona giren Captain Marvel filminin ardından nihayet Carol Danvers'ı bir Avengers: Endgame fragmanında görebildik. Fragmanın sonunda Thor ile birlikte gördüğümüz Carol, sanırım Thor tarafından bir teste tabi tutuluyor. Thor'un yeni silahı olan Stormbreaker'ı da tıpkı Mjolnir gibi kullandığını görüyoruz. Carol'un arkasından çağırdığı Stormbreaker'a Carol tepki vermeyince bu durum Thor'un hoşuna gidiyor. "Bunu beğendim" diyor. Carol'u beğenen nadir insanlardan birisi olduğu için Thor'u tebrik ediyorum. Black Widow'un beyaz saçları da yine yukarıda bahsettiğim gibi bu sahnenin en önemli hususlarından birisi. Carol, Thor ve Natasha belli ki Avengers'ın yeni binasında bir araya gelmişler. Zaten Captain Marvel'ın credits sonrası sahnesinde de Carol'un gelişini görmüştük fakat orada Thor yer almıyordu.

Avengers: Infinity War'un ardından Nick Fury'nin çağrısıyla dünyaya gelen Carol, zaten galakside başka işler peşinde koşarken evrenin yarısının yok olduğundan haberi vardır. Bilmediği şey ise bunu neden ve kimin yaptığıydı. Avengers ekibi tarafından gerekli bilgilendirmeyi alınca Carol da Thanos'a karşı verilecek savaşta yerini alıyor ve kendi filminde gördüğüm kadarıyla MCU içerisindeki en güçlü karakter kendisi. Onunla hemen hemen aynı potansiyelde güce sahip bir diğer karakter de Thor. Bu ikiliyi gördüğümüz bu sahne filmin kritik noktalarından birisi olabilir.

endgamedetaycaptainwidow

26 Nisan günü vizyona girecek olan Avengers: Endgame, çıkan fragmanları, posterleri hatta karakterlerin saç kesimleriyle bile oldukça fazla sayıda teoriyi beraberinde getiriyor. Artık Endgame ile birlikte MCU'da büyük bir devir sona erecek. Bakalım yeni nesil MCU ile birlikte ne gibi teorilere tanıklık edeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum