Microsoft Store'da Xbox One Oyunlarına Çok Ciddi Zam Geldi

Buna da fiyat güncellemesi denemez artık

Zaman zaman yeni oyunların PC, PlayStation 4 ve Xbox One fiyatlarını karşılaştırıyorduk hatırlarsanız. Genellikle Xbox One fiyatları konsol kıyaslamaları yaparken nispeten daha uygun oluyordu, hatta bazı örneklerde PC fiyatlarının da altında olduğuna şahit olmuştuk. Örneğin Remedy'nin yeni oyunu Control'ün açıklanan Xbox One fiyatı 145 liraydı, PS4 versiyonu ise 259 lira.

Control'ün şu anki fiyatı 395 lira oldu.

Son dönem oyunlarına hızlıca bir göz gezdirince gerçekten de inanılmaz fiyatlarla karşılaşıyoruz. Sekiro: Shadows Die Twice'ın fiyatı 566 liraya fırlamış durumda, yani 101$, yani 90 euro.

260 liralık Devil May Cry 5'in yeni fiyatı 472 lira, zaten 500 lira gibi yüksek bir fiyattan karşımızda çıkan The Division 2'nin yeni fiyatı ise 600 lira olmuş. Mortal Kombat 11'in yeni fiyatıysa 352,5 lira.

Bu fiyat artışının nereden ve ne amaçla kaynaklandığını belli değil, ama Microsoft'un uygun fiyat avantajını da böylece kaybettiğini söyleyebiliriz. Xbox One'ın ülkemizde zaten kısıtlı bir kitlesi vardı, bu fiyatlarla onlar da uzaklaşacak gibi görünüyor.

Xbox Game Pass'in fiyatı hala 59 lira olarak görünüyor ama bu zamların ardından onda da bir değişiklik olursa şaşırmamak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum