Oyun Tarihinde Bu Hafta: 15 Nisan - 21 Nisan

Ne 19 Nisan'mış...

Oyun tarihinin nabzını tutan yazı dizimiz ile bu hafta Nisan ayının ortasına giriş yapıyoruz. Bu haftanın en önemli olayı, “Oyun Dünyasında Bu Hafta’nın” 4. ayını tamamlıyor olması. Öncelikle bunun için hepinize bir teşekkürü borç biliyor ve hızlıca haftanın olaylarına göz atmaya başlıyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu hafta da önce 1980’li yıllara, atari salonlarının revaçta olduğu günlere gidiyoruz. Eski konsolların tamamına “atari” dememizi sağlayan marka Atari’nin ürettiği Dig Dug arcade makineleri, 19 Nisan 1982'de salonlara giriş yapmıştı. İnternet üzerinden hala oynayabileceğiniz bu oyunun en yüksek skoru da 2013 yılında canlı yayında 5,225,260 puan toplamayı başaran Ken House’a ait.

15nisan1-big

Şimdilerde yeni oyunu ile köklerine dönüş yapan Hitman serisi, başarısını Hitman Contracts ile sürdürmeyi başarmıştı. 20 Nisan 2004 tarihinde PS2 ve Xbox üzerinde çıkış yapan oyunda, Codename 47’nin sonunda ağır yaralanan Agent 47’nin görüntüleri ile karşılaşıyorduk. Ölmek üzereyken daha önce yaptığı işleri hatırlayan Agent 47, efsanevi görevleri tekrar oynayabilmemizi sağlıyordu. Hitman serisinin en sevilen oyunlarından biri olan Contracts, serinin en çok silah bulunduran oyunu olma unvanını da koruyor.

Tim Schafer’ın ellerinden çıkan en önemli ve en kült oyunlardan biri olan Psychonauts, 19 Nisan 2005 tarihinde hayatımıza giriş yapan oyunlardan.Xbox, PC ve PS2 üzerinde çıkış yapan oyunda Razputin "Raz" Aquato’nun heyecanlı hikayesine ortak oluyorduk. Sirkten ve ailesinden kaçarak bir Psychonaut olma hayallerini gerçekleştirmek isteyen Raz, hepimizi peşinden sürüklemeyi başaran bir maceraya atılmıştı. Hikayesi, atmosferi ve yenilikçi mekanikleri ile Psychonauts, oyun tarihinin kült klasikleri arasına girmeyi başarmıştı.

15nisan2-big

Nintendo DS’in satışlarında büyük rol oynayan Nintendogs, 21 Nisan 2005’te aynı konsol üzerinde çıkış yaptı. Sanal bebeklerin gelişmiş versiyonu olan oyun içerisinde farklı köpek türlerini büyütmeye çalışıyorduk. 2011 yılında gelen Nintendogs+Cats versiyonu 3DS üzerinde satışa çıkarak oyuna kedi cinslerini de eklemişti.

Aynı Hitman gibi harika bir geri dönüş yapan Monster Hunter serisinin 3. oyunu Monster Hunter Tri da 20 Nisan 2010’da çıkış yapan oyunlar arasında. Şimdilerde Monster Hunter World’den tanıdığımız mekaniklerin temellerini atan oyunun Wii versiyonunun çevrimiçi sunucuları 1 Mayıs 2013'te kapandı.

15nisan3-big

Mortal Kombat evrenine reset atılmasını sağlayan 2011 yapımı “Mortal Kombat”, 21 Nisan’da Avrupa topraklarına giriş yapıyordu. Mortal Kombat: Armageddon’da Blaze adı verilen efsanevi yaratığı öldürerek yıkıcı bir güce erişmeyi başaran Shao Kahn, Raiden’ı öldürmek üzereyken Yıldırım Tanrısı üzerindeki tılsımı sayesinde geçmişe “mutlaka kazanmalı” mesajını yollar. Her şeyin ilk Mortal Kombat gibi başladığı oyunun en başında Raiden, gelecekten gelen bu mesajı alır. Böylece MK 11’de büyük rol oynayacak Dark Raiden’ın tohumları atılmış olur. Vallahi biz bu Ed Boon’u seviyoruz…

Bir Valve efsanesi olan Portal 2 de 19 Nisan 2011’de oyun dünyasına giriş yapan yapımlar arasında. GLaDOS’un hükmünü yitirdiği Aperture Science test odalarında canlanan Chell, Wheatly adı verilen robot ile tanışarak laboratuvardan çıkmaya çalışır. Portal serisinin son oyunu olan Portal 2, co-op seçeneği ile gönüllerimize taht kurmayı başarmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum