Haziran'da Ne Oynasak?

2020'den beklediğimiz ritm!

Zorlu coronavirüs salgını sürecini yavaş yavaş arkamızda bırakmaya başlıyoruz. Haliyle adım adım çıkış yapacak oyunlar listesi de kabarmaya başlıyor. Bununla birlikte Haziran ayının 2020’den beklediğimiz oyun performansının ilk adımı olacağını söylemekte fayda var. Bu ay, yollarını gözlediğimiz pek çok oyun bizlerle olacak.

Command & Conquer Remastered Collection (PC) – 5 Haziran

Listenin ilk sırasında RTS türünün hastalarının dört gözle beklediği bir efsane, Command & Conquer Remastered Collection bulunuyor. Fakat paketin içerisinde HD grafiklerden çok daha fazlası bizleri bekliyor olacak.

Öncelikle yapımcı ekibin oyunun genel mekanikleri üzerinde değişim yapmadığını açıkladığını belirtelim. Yani aradığımız ve sevdiğimiz C&C deneyimi yine bizleri karşılayacak. Bununla birlikte oyun içerisindeki ara sahneler tamamen modernize edilmiş durumda. Fakat yeni grafikler sizi rahatsız ederse tek tuşla eski görüntülere dönme şansınız da bulunuyor. Petroglyph’teki eski Westwood çalışanları nostalji hissini korumaya o kadar odaklanmış ki arkada çalacak müzikler bile eski oyunlara ait olacak.

Şimdiden mod desteği sunacaklarını açıklayarak gönüllerimizi fetheden ekip, merakla beklediğimiz oyunu bizlerle buluşturacak.

Desperados 3 (PC, PS4, Xbox One) – 16 Haziran

Mimimi Games’in THQ Nordic ortaklığı ile geliştirdiği Desperados III, taktik gizlilik oyunlarını özleyenler için Haziran ayını renklendirmeye geliyor.

Yayınlanan fragmanlar ile oyunun genel hatlarını paylaşan yapımcı ekip, oyunun Desperados: Wanted Dead or Alive hikayesinin öncesini anlatacağını da ifade etmişti. Yani yeni oyunda John Cooper’ın orijinal hikayesini öğrenme fırsatımız olacak. Bununla birlikte ekibimizde kaçak bir gelin, bir hırsız ve gizemli bir kadın daha bulunacak.

Türü sevenler için oldukça iyi bir alternatif olacak Desperados 3’ün oynanış görüntülerini de yukarıdan izleyebilirsiniz.

Disintegration (PC, PS4, Xbox One) – 16 Haziran

Bu ayın en gizemli oyunlarından biri Disintegration olacak. Yapımcıların “FPS ve RTS” karışımı olarak nitelendirdiği bu oyunun arkasında, Halo gibi efsane bir seriden tanıdığımız isimler bulunuyor.

Evet, yanlış duymuyorsunuz. Disintegration’da tamamen yapay zekanın oluşturduğu askerleri “uçan tanklarınız” üzerinden yönetebileceksiniz. Yani hem kendinize ait bir orduyu yönetecek, hem de diğer oyuncuların tankları ile aksiyona girmek zorunda kalacaksınız. Paylaşılan 7 dakikalık oynanış videosu epey kafa karıştırıcı görünüyor olsa da Disintegration, kendi çapında bir kitle yaratabilir.

Hem tekli hem de çoklu oyuncu modları bulunacak oyun, 12-15 saat arası sürecek bir hikayeye sahip olacak.

The Last of Us Part 2 (PS4) – 19 Haziran

Hepimizin yıllardır beklediği an geldi çattı. Satırları yazdığım esnada inceleme kopyaları pek çok kişinin eline ulaşmış olan The Last of Us Part 2, şimdiden yılın oyunu olmaya aday isimlerden biri.

Pek çoğunuzun bildiği üzere The Last of Us Part 2’de hikaye daha çok Ellie üzerine kurulacak. Yayınlanan oynanış görüntülerinde karakterlerimizin eskisinden de zor bir atmosfer ile başa çıkacağı dikkat çekiyordu. Hayatta kalmanın çok daha zorlu olacağı The Last of Us Part 2, karakterimize yeni özellikler de kazandıracak. Örneğin Ellie ile saldırılarımızı daha rahat planlayabilmek adına yere yatabilecek ve araçların altından sürünebileceğiz. Saldırılarımız ise elimizdeki silaha ve düşmanımızın hareketlerine göre evrilecek.

Yılın en çok beklenen oyunlardan biri olan The Last Of Us Part 2, PlayStation 4’ün son günlerini neşelendirecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum