Hitman 3’te İlk Görev 17 Saniyede Bitirildi

Oyunu da herhalde 5-10 dakikada bitirecekler :)

Hitman 3 çıkalı henüz 2 gün oldu; ama speedrun denemeleri şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Frote7 rumuzlu kullanıcı tarafından paylaşılan videoda, oyunun ilk bölümünü 20 saniyeden kısa sürede bitirebileceğimizi görüyoruz:

Hitman 3’ün oyun süresinin kısa olduğuna ilişkin eleştiriler var; oyunun 6-8 saat gibi bir sürede bitirilebildiği, bunun da önceki oyunlara göre daha kısa bir tecrübe olduğu belirtiliyor. Gerçi, aynı görevleri tekrar tekrar yaptığımız, tekrar oynanabilirliği yüksek bir oyun için bu çok da büyük bir sorun olmasa gerek. Bir de önceki oyunlar gibi sonradan gelecek görevlerle oyun süresinin yeterince uzayacağını düşünüyorum. Buna ilk 2 oyunun görevlerini de eklemek lazım tabii. Ama şimdi şu speedrun denemelerine bakınca, oyunun mevcut halinin ne kadar kısa bir sürede bitirilebileceğini de merak etmiyor değilim :)

Frote7’nin bu hızlı finaline dönecek olursak, ilk görevde iki üst düzey Providence mensubunu etkisiz hale getirmek gerekiyor. Frote7 bu görevi 17 saniyede tamamlarken kısayollardan da istifade etmiş. Yani aslında ilk seferinde bu kadar kısa bir sürede görevi tamamlamak mümkün değil. Fakat ilk oynayışta açtığınız kilitli kapılar, kullandığınız merdivenler, keşfettiğiniz kestirme yollar ile sonraki oynayışlarınızda görevleri daha hızlı ve daha farklı şekillerde bitirmeniz mümkün oluyor. Bu örnekte de oyunu tekrar tekrar oynamak, aynı görevleri farklı şekillerde bitirmek için güzel sebeplerimiz olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Acaba tüm oyunu en hızlı bitiren kim olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum