Hogwarts Legacy'nin Baş Tasarımcısı Tepkiler Üzerine Stüdyodan Ayrıldı

Ortada oyun yok, tartışma var

Hogwarts Legacy'nin baş tasarımcısı Troy Leavitt, kişisel YouTube kanalındaki bazı içeriklerden dolayı bir süredir olumsuz bir tepkiyle karşı karşıyaydı. Leavitt tüm bunlar üzerine Avalanche Software'den ayrılmaya karar verdiğini duyurdu.

Leavitt ayrılık mesajında kararın tamamen kendisine ait olduğunu ve bulunduğu konumun aslında kendisini tamamen güvenli hissettiğini söylemiş. "Moralim de çok iyiydi, WB ve Avalanche ile olan ilişkimden de çok memnundum" diyor Leavitt.

Ancak daha sonra yayınlayacağı yeni bir videoda açıklayacağı sebeplerden ötürü, stüdyodan ayrıldığını söylüyor tasarımcı. Bu sebebin de bu tepkilerden ötürü oyuna zarar gelmesini önlemek olduğunu tahmin ediyorum ama kesin sebebi videosu yayınlandığında öğreneceğiz.

Daha önce Kotaku'nun da haberinde değindiği gibi Leavitt'in YouTube kanalında yayınladığı videoların çoğu tartışmalı fikirler içeriyor, buna cinsel tacizle suçlanan bazı isimleri savunmak veya GamerGate hareketini destekleyen yorumlar da dahil. Buna bir de Harry Potter isminin yaratıcısı J K Rowling'in özellikle de trans camiasıyla ilgili düşünceleri eklendiğinde henüz ortada olmayan oyunun üzerinde kara bulutlar gezinmeye başladı.

Sırf bu yüzden ekip oyunun karakter yaratma seçeneklerini geniş tutacaklarını, trans karakter yaratmaya da izin vereceklerini açıklamış, Leavitt ve Rowling'in dünya görüşlerini paylaşmadıklarını göstermişti.

Leavitt'in YouTube kanalına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Porçay
18 Mart 2021 17:09

İnşallah ertelenmez. 2021'de çıkacak diye bekliyorduk tam sevindik 2022'ye ertelendi. Biraz daha ertelenirse PS6 çıkacak (!)

sSnake
5 Mart 2021 18:58

Şu sosyal medya kullanımının zirve yaptığı şu dönemde herkesin söylemi, kişisel düşünceleri ne olursa olsun aynı olmak zorunda dayatması cidden modern toplumun kanseri haline geldi. Neyin kafasıdır bu analamış değilim. Herkes aynı düşünceyi ve gürüşü kollektif bir şekilde savunmak zorunda değil fakat aynı ortamda yaşamayı sürdürebilmeli. Bunu kabul edip yaşamak da zor olmasa gerek. 

Parolamı Unuttum