Horizon Zero Dawn PC'den Sonra Sırada God of War Mu Var?

Neden olmasın?

PlayStation'ın iki önemli exclusive oyununun PC oyuncularıyla da buluşacak olması aslında son zamanların en büyük sürprizlerden biriydi. Resmi açıklamalar yapılmadan önce bile Death Stranding ve Horizon Zero Dawn'ın PC'ye gelebileceğine dair çok sayıda ipucu tespit edilmişti ve bu ipuçlarına rağmen 'olmaz öyle şey' denilse bile yapılan açıklamalarla her iki oyunun da PC oyuncularıyla buluşacağını öğrenmiştik.

Death Stranding'den ziyade Horizon Zero Dawn'ın PC'ye gelişi çok daha büyük bir olaydı, çünkü bu oyun bir birinci parti Sony stüdyosu olan Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir oyundu. Böyle bir şeyi daha önce görmemiştik, bu da Sony'nin politika değişikliğine işaret eden en büyük kanıt oldu.

Death Stranding'in PC'ye geleceğine dair ipucu olarak Sony'nin PS4'e Özel Oyunlar sayfasından bu oyunu çıkarmış olması gösterilmişti ki bu durumu daha oyun çıkmadan önce yaşamıştık. Şimdiyse God of War'da benzer bir durum söz konusu. Normalde PS4'ün exclusive oyunlarının PlayStation sayfalarında "Only on PlayStation" (Sadece PlayStation'da) yazısı bulunuyor. İsterseniz siz de mesela Bloodborne'un veya Marvel's Spider-Man'in sayfalarına bakabilirsiniz.

God of War'un sayfasında ise bu ibare yok, tıpkı Death Stranding, Horizon Zero Dawn veya Detroit: Become Human sayfalarında olduğu gibi.

Diğer yandan bazı siteler ise God of War'un PlayStation sayfasında zaten hiçbir zaman öyle bir ibare bulunmadığını söylüyor ve buna kanıt olarak da sayfanın web archive'den alınmış eski görüntülerini gösteriyor. Sitede yapılan tek değişikliğin 2019 Ekim ayında "PS4 Pro Enhanced" yazısının gelmesi olduğu söyleniyor. Ancak yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi çok eskiden bu ibare varmış. GamesRadar ise haberinde bu ibarenin zaman içinde bazen kaldırılıp, bazen koyulduğunu söylemiş. Bu olayın tam bir arap saçına döndüğünü söyleyebiliriz yani :)

Belki Sony çıkıp bu iddiaları resmi ağızdan yalanlar, belki God of War sayfasına Only On PlayStation yazısını tekrar koyarlar. Ama nihayetinde umut fakirin ekmeğidir demişler, ben de God of War'u PC'de görmeyi çok isteyen bir oyuncu olarak yine de bu haberi paylaşmak istedim.

YORUMLAR
ocelot1789
26 Mart 2020 18:42

Şöyle bir şey var ki Sony ne kadar EXC olayı ile kurtarsa da durumu, özellikle son 10 yılda yaptığı oyunlar, satış listesinin tavanındaki oyunların kat ve kat üzerinde iyiler.  Listeye bakıldığında AAA sayılan 2-3 tane oyun var. (platform ve F2P'leri saymayınca.) GoW ve Last of Us ikilisi bile GTA5 veya diğer CoD oyunlarının toplamından daha iyi oyunlar. Ama çeyreği kadar ancak satabiliyor. Hak ettiği değeri görmesi ve globalleşmeleri için PC platformu mühim.

Ghost AssassiN
ocelot1789
27 Mart 2020 17:44

Aynen katılıyorum.Kabaca araştırdığım kadarıyla Witcher 3 geçen sene 20 milyondan fazla sattığını duyururuken God of War 10 milyon sattığını duyurdu ve ilginçtir ki büyük bir başarı diye yazıyordu o haberde (Yaz, 2019).Belki edindiğim bilgiler eski veya eksik olabilir ama şu bir gerçektir ki pc, Ps ve Xbox kullanıcılarının sayısı bir değil.Bir de bir oyunu birden fazla platforma çıkarıldığını düşünürsek, edilebilecek karın 2-3 katına kimse hayır demeyecektir.

Burada kritik nokta özel oyun nedeniyle konsol satın alan veya almayı düşünen insanları ikna edebilmek.Gördüğüm kadarıyla Xbox'ın bugüne kadar öyle bir derdi olmadı, olmayacaktır da.Ama Sony'nin en azından time-exclusive olayıyla bu olayı geçiştireceğini düşünüyorum.

ocelot1789
Ghost AssassiN
1 Nisan 2020 19:19

Konsolu oyunları için alan pek kalmadı. Zaten spor oyunları özellikle Fifa ve Pes sattırıyor. God of War 10 milyon satıyorsa 9.8 milyonu falan zaten PS4'ü olanların aldığını düşünüyorum. 


Ghost AssassiN
26 Mart 2020 15:56

Belli ki o yazıyı devamlı ekleyip kaldırmaları bilinçli bir şekilde viral reklamı olsun diye yapılan bir şey.RDR 2, Death Stranding, Quantic Dreams Oyunları ve Horizon Zero Dawn'da da olduğu gibi bunun da önden hazırlığını yapmaya başladılar.İlk zamanlarda fark edilmemiş olacak ki tekrar ekleyip, tekrar kaldırdılar.Hadi diyelim ilki hataydı, peki ya 2.'si? Bu kadar şeyin tesadüf olabileceğini düşünmüyorum.Hele ki onların kazancına gölge düşürebilecek bir teknoloji hala geliştiriliyorken! (emülatörler)

creepylord
26 Mart 2020 14:42

Aa mouse ile olursa o baltayı nerelere atarız :D odinin bitane kuşunu bırakmam vallahi :D illet ediyordu gamepad ile :D

Parolamı Unuttum