İddia Büyük - Sony, Take-Two'yu Satın Almayı Planlıyor

İddialar hisse senedi fiyatlarına da yansıdı

İddialara göre Sony, bünyesinde Rockstar ve 2K Games gibi isimlerin de yer aldığı Take-Two Interactive'i satın almayı planlıyor. Marketwatch sitesinde yer alan finans haberleri bir paragraflık kısa bir iddia olarak verilen bu bilgiye göre Wedbush Securities'in teknoloji ve medya alım satımının başı Joel Kulina'nın müşterilerine gönderdiği notta Sony Corp.'un satın alma olasılığından bahsediliyormuş ve bu da Take-Two Interactive Software hisselerine %7 civarında bir değer artışı olarak yansımış. Bu, 2018 Ekim'inden beri hisselerde görünen en büyük artış olmuş.

Arada bir böyle büyük söylentilerle karşılaşıyoruz. Daha önce de Microsoft'un Electronic Arts'ı satın alacağı iddiaları atılmıştı örneğin ortaya. Bu kadar büyük işlemlere mutlaka kuşkuyla yaklaşmak gerekiyor, ancak Sony'nin gerçekten de böyle bir niyeti varsa hiç de mantıksız sayılmaz. Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2 gibi para basan oyunların yanı sıra Civilization ve NBA 2K gibi önemli serileri de bünyesinde barındıran Take-Two Interactive'in böyle bir teklife olumlu cevap verip vermeyeceği ise elbette merak konusu.

Belirtilenlere göre Sony'nin bu satın alımı gerçekleştirmesi için 14 milyar dolar civarında bir teklif yapması gerekiyor.

Ne Sony'den, ne de Take-Two'dan bu konuda herhangi bir açıklama yapıldı. Söylentilerin üzerine Take-Two hisselerinde bir miktar daha hareketlilik yaşandı ama bu tamamen spekülatif bir harekete benziyor. Yine de büyük firmaların sağı solu belli olmaz. Özellikle de önümüzdeki dönem Sony, Microsoft, Google, Amazon, Apple, Nintendo gibi dev isimler arasında oyun dünyası için büyük bir çekişme yaşanacağını şimdiden görebiliyoruz; dolayısıyla bu tür adımlar veya söylentilerle daha çok karşılaşacak gibiyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum