Joker Filminin Senaryosu Paylaşıldı

İzlemek yetmedi, bir de okuyayım diyenlere

DC/WB ortaklığının yakın dönemdeki açık ara en başarılı işi olan Joker filmi gişede ve hayranların gözünde büyük bir başarıya imza attı. Filmin yönetmeni ve yapımcısı olan Todd Phillips'in Scott Silver ile birlikte yazdığı senaryo gerçekten ders niteliğinde bir iş. Filmin senaryosu internette de paylaşıldı. 

Oscar ödüllerine aday gösterilmesi beklenen Joker'in senaryosu ScriptSlug internet sitesinde paylaşıldı. Phillips ve Silver senaryoları için şu açıklamayı yapmışlar;

"Bu hikaye tamamen kendi evreninde geçiyor. Diğer hiçbir DC filmiyle bir bağlantısı yok bu film klasik bir Warner Bros. filmi. Cesur, samimi ve bir şekilde komik. Karakterlerin tamamı gerçek dünyada yaşıyor, filmde belirtmesek de hikayemiz geçmişte geçiyor. 1981 yılı, sorunlu zamanlar... Gotham'ın suç seviyesi olağanüstü bir noktaya ulaşmış. Çöp toplama grevinin 6. haftasındayız ve şehir felç olmuş durumda. Zenginler ve fakirler arasındaki uçurum net bir şekilde gözüküyor. Hayaller ulaşılamaz bir hale gelmiş, artık hepsi birer sanrı konumunda."

Silver&Phillips ikilisinin başyapıt niteliğindeki senaryosunu buradan okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza da kaydedebilirsiniz. Bakalım önümüzdeki Oscar ödüllerinde Joker, hak ettiğine kavuşabilecek mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum