Kasım Ayında Ne Oynasak?

Oyuna doyacağız!

Oyun dünyası, hareketli yıllarından birinin daha sonuna yaklaşıyor. Pek çok özel oyuna ev sahipliği yapan 2019 yılı tatlı hatıralar ile birlikte hayatımızdan çıkmak üzere. Ama yine de bu yılın hala daha karşımıza çıkarabileceği sürprizleri var.

Bizler de oldukça eğlenceli geçecek Kasım ayında bizi heyecanlandıran oyunları listeledik. Gelin listeyi birlikte inceleyelim.

Red Dead Redemption 2 – PC (5 Kasım)

Ha geldi, ha gelecek diye beklerken Rockstar Games’in sürpriz biçimde duyurduğu Red Dead Redemption 2’nin PC versiyonu, Kasım ayının en çok dikkat çeken oyunlarından biri olacak

Geçen yılın en iyi oyunlarından biri olan ve Yılın Oyunu ödüllerinde God of War ile tatlı kapışmalar yaşayan RDR2, bize vahşi batının en hızlı silahşörlerinden biri olan Arthur Morgan’ın hikayesini anlatacak. Oyunun PC versiyonu yalnızca üstün grafiklere sahip olmakla kalmayacak, Rockstar Games’in açıklamalarına göre bazı yeni yan görevler, at ve silah çeşitleri de sunacak. GTA V’in RP modunu üreten FiveR ekibi de oyun üzerinde çalışmalara başlayacağını duyurdu. Kısacası heyecanlanmak için elimizde çok fazla sebep bulunuyor.

Rockstar ve Epic Games Store üzerinde ön siparişe açılan oyun, Aralık ayında da Steam üzerinden karşımıza çıkacak. Bu arada oyunun 100GB’ın üzerinde boş disk alanı isteyeceğini de hatırlatalım.


Death Stranding – PS4 (8 Kasım)

Hideo Kojima isminin hepimizi tek başına heyecanlandırdığı su götürmez bir gerçek. Yaptığı işler ile sürekli olarak bizleri büyülemeyi başaran Kojima-san’ın yeni oyunu Death Stranding, sadece Kasım ayının değil 2019 yılının en merak edilen oyunları arasında.

Hikaye fragmanları, oynanış videoları ve yazılı açıklamalar bile Death Stranding’in hikayesinin gizemini aralayabilmiş değil. Öte yandan oyunun Kojima tarafından “aksiyon” kategorisine sokulduğunu da belirtelim. Yayınlanan görüntülerden ve yapımcının açıklamalarından anladığımız kadarıyla oyunun “çevrimiçi” kısmı epey önem taşıyacak. Kojima, oyuncuların Death Stranding’i tecrübe ettikçe “Strand” adını verdiği bağı çok daha iyi anlayacağını ifade etmişti.

Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux ve Guillermo del Toro gibi yıldız isimleri barındıran oyun ilk önce sadece PS4 üzerinde satışa sunulacak. Geçtiğimiz günlerde gelen açıklamaya göre ise oyun 2020 yılının yaz aylarında PC’ye de çıkacak.

Need For Speed Heat –  PS4, Xbox One, PC (8 Kasım)

Need For Speed serisi tahtını almak için geri dönüyor. Yarış oyunlarının günden güne gerçekçilik kazandığı şu günlerde NFS, yeni oyunu Heat ile birlikte arcade yarış oyunlarının eğlencesini bizlere tekrar hatırlatacak.

Need For Speed Heat’te Miami’yi oldukça andıran Palm City isimli hayali bir şehre gideceğiz. Bu renkli şehrin içerisinde gece gündüz döngüsü büyük rol oynayacak. Sabah saatlerinde polisler ve yarışlar çok daha “kolay” olacakken, gece olduğunda işin rengi değişecek. Ve evet, NFS Heat bizi tekrar sokaklara taşıyacak. Serinin köklerine dönmesini isteyen yapımcı, modifiye işini de tekrar denklemin içerisine sokmaya hazırlanıyor.

Yeni araçlar, modifiye seçenekleri, yarışlar ve bir akıllı telefon uygulaması ile gelecek NFS Heat, arcade yarış oyunlarına olan özlemimizi gidermeye çalışacak.

Star Wars Jedi: Fallen Order – PS4, Xbox One, PC (15 Kasım)

EA’in son zamanlarda Star Wars serisi ile arasının iyi olmadığını söylemek yanlış olmaz. Battlefront 2 ile pek çok oyuncuyu hayal kırıklığına uğratan firma, Star Wars Jedi: Fallen Order ile hatasını telafi etmek istiyor. Hem de bu kez direksiyonda Titanfall ve Apex Legends gibi oyunlardan tanıdığımız Respawn Entertainment var.

Star Wars Jedi: Fallen Order hikayenin açıklanan detaylarına göre ikinci üçlemenin son filmi Revenge of the Sith’ten sonrasını anlatacak. Oyunda efsanevi “Order 66” katliamından kurtulmayı başaran Cal Kestis isimli bir Jedi’ı kontrol edeceğiz. Kestis, uzun süre imparatorluktan kaçmış olsa da Force kullanmak zorunda kalınca yeri tespit edilecek ve Second Sister isimli İmparatorluk muhafızı tarafından aranmaya başlayacak. Sadece hikaye odaklı tek kişilik bir oyun olacağı açıklanan Star Wars Jedi: Fallen Order, loot box ya da benzeri mikro ödeme seçeneklerini de barındırmayacak.

Açıklanan hikaye detayları ve paylaşılan oynanış görüntüleri hiç de fena görünmüyor. Hatta ışın kılıcı dolu savaş sahnelerinin pek çok Star Wars hayranını şimdiden mutlu ettiğini söylemek mümkün. Bakalım Respawn, Star Wars oyunlarının ününü kurtarabilecek mi?

Pokemon Sword and Shield – Nintendo Switch (15 Kasım)

Nintendo’nun yeni konsolu Switch, beklenen Pokemon oyununa kavuşuyor. Sekizinci nesil oyun Sword and Shield, Kasım ayında pek çok Pokemon hayranını mutlu etmeye geliyor.

Sword and Shield ile birlikte Galar Region’a doğru yola çıkacağız. Yeni haritanın “İngiltere’nin” Pokemon’laştırılmış versiyonu olduğu da söyleniyor. Bununla beraber Galar Region’un seyahat edebileceğimiz tek bölge olmayacağı da doğrulandı. Bu kez başlangıç Pokemon’larımız Scorbunny, Sobble ve Grookey olacak. Dynamaxing adı verilen yeni bir sisteme sahip olacak oyun, Pokemon’larınıza “iş” bulmanıza da olanak sağlayacak.

Sword and Shield, Switch üzerindeki ilk Pokemon oyunu olmasa da gerçek Pokemon oyunu deneyimi yaşatacak ilk Switch oyunu olacak. Bakalım Pokemon tutkunları oyundan memnun kalacak mı?

YORUMLAR
Akcan
4 Kasım 2019 17:29

Hangi parayla :D

Parolamı Unuttum