Ken Levine'in Yeni Oyununun Yapımı Sorunsuz İlerliyor

Bioshock'tan sonraki efsane olabilecek mi?

BioShock'un yaratıcısı Ken Levine, 2014 yılında Irrational Games'ten geriye kalan arkadaşlarıyla birlikte Ghost Story Games isminde yeni bir stüdyo kurmuş ve yeni oyunu üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Her ne kadar Levine, oyuna dair pek bir açıklama yapmamış olsa da sonradan yayınlanan iş ilanları Ghost Story Games'in "immersive sim türünde, son derece iddialı bir proje" yarattığını söylüyordu. 2015 yılındaysa Levine, bu oyunun bir bilim kurgu oyunu olduğunu söylemişti.

"Immersive sim" türünü Türkçe'ye tam olarak çevirmek zor, "sürükleyici simülasyon" diyebiliriz. Bu türde oyuncu seçimi öne çıkıyor ve oyuncunun yaptıklarına ve yeteneklerine göre tepki veren simüle sistemler yer alıyor. Bu türün en önemli örnekleri arasında System Shock, Thief, Dishonored ve Prey gibi oyunları sayabiliriz.

Stüdyonun yeni yayınladığı iş ilanıysa oyunun yapımının ileriki safhalarında olduklarını, yani yapımın sorunsuz biçimde devam ettiğini gösteriyor. İlanda oyunun içerisinde RYO öğeleri olan, bilimkurgu tabanlı bir FPS oyunu olduğunun da altı çizilmiş. Yani aslında yukarıda da saydığımız örneklere ve Bioshock'a benzeyen bir oyun geliştirdiklerini söylemek mümkün ve bu sefer işin içinde bilimkurgu öğesi daha yoğun olacak.

Ken Levine'in bu yeni oyunu hakkında yakın zamanda yeni bilgiler öğrenmeyi umut ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum