Keşke Yeni Oyunları Çıksa Dediğimiz 5 Çizgi Roman Karakteri

Atlantis'i keşfedip, vampir avlamaya gidelim artık

Diziler ve filmler özellikle son zamanlarda çizgi romanları bolca kaynak olarak kullanıyor. Aslında dünyanın en popüler karakterleri oyunlarla da oldukça köklü bir geçmişe sahip. Oyunların yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemden bu yana çok sayıda çizgi roman karakteri parmaklarımızın ucunda hünerlerini sergiledi. Bunlardan bazıları bizi gerçekten sayfalardaki heyecana götürürken bazıları da bir daha hiç açılmamak üzere kapatıldı. Madem son dönemlerde eğlence sektörünün sinema/dizi tarafı bu kadar çizgi roman ekmeği yiyor, oyunlardan da benzer konuda bir atılım bekliyoruz.

Tabii bu atılımı iyi olarak bekliyoruz. Zira Avengers oyununun bıraktığı o kötü tadı unutmak pek mümkün değil. Bu listede daha önce oyunları çıkmış olan karakterleri de düşündük, hiç oyunu olmayan karakterleri de. Ancak listenin asıl amacı, "Hangi çizgi roman karakterlerini oynarken gerçekten hem oynanış hem de hikaye anlamında ciddi keyif alırdık?" sorusuna cevap vermek. Bu konuda çok farklı fikirler olabilir siz de "Ya şu Deli Balta'nın da bir oyunu olsa tadından yenmezdi." diye yorumunuzu yaparsanız çok sevinirim. 

5-) Aquaman 

Benim için Atlantis her zaman bilinmezleriyle, acayip varlıklarıyla ve mitolojisiyle çok büyük bir merak kaynağı olmuştu. Muhtemelen bu merak duygusunun temelinde çocukken izlediğim The Lost Empire filminin de büyük bir rolü var. Hem Marvel hem de DC tarih boyunca Atlantis'i çok detaylı şekilde okuyucularıyla paylaştılar. Marvel Namor ile birlikte Atlantis ve su altına başka bir kapıdan baksa da Aquaman ile birlikte DC, bu su altı cennetini hikayelerin çok önemli yerlerinde kullanmayı tercih etti. Aquaman için bir oyun gelmesini de en çok bu Atlantis keşfi yüzünden istiyorum.

Arthur Curry ile birlikte en baştan bir yabancı gözüyle Atlantis'i keşfederken, süreç ile birlikte yeni güçler ve özellikler kazanmak da epey keyifli bir oynanışı bizlere sunacaktır. Sadece Orm gibi ana karakterlerle değil Kraken gibi çeşitli deniz yaratıklarıyla da boss fightlar yapabileceğimizi de hatırlatmakta fayda var. Aquaman için daha önce Xbox ve GameCube'e özgü olmak üzere Battle of Atlantis oyunu da çıkmıştı. Ancak aradan çok uzun bir zaman geçti ve modern grafiklerle Atlantis'i keşfetmek için epey uygun bir dönemdeyiz. 

4-) Blade

Karanlık bir atmosfer ile birlikte çeşitli ekipmanlarla vampir avına çıkmak bir oyuncu için oldukça güzel bir senaryo başlangıcı gibi gözüküyor. Hele ki bunu çizgi roman sayfalarında beraber yolculuğa çıktığımız Blade gibi bir isimle yaparsak karakterle bağ kurma kısmını da hızlıca aşacağımız için alınacak keyif iki katına çıkacaktır. Activision da aynı benim gibi düşünmüştü ancak ortada ciddi bir sorun vardı o da yaptıkları iki oyunun da dönemlerine göre bile epey kötü olmasıydı. Wesley Snipes'ın filmlerinin verdiği heyecanla önce PlayStation 1 sonra da Playstation 2 ve Xbox için 1998-2002 yılları arasında iki oyun çıkartan firma Blade'in gerçek aksiyon potansiyelini epey harcamıştı. 

Hazır Marvel Sinematik Evreni de yeniden Blade filmi çekmeye karar vermişken artık yeni bir Blade oyunu için de doğru zaman geliyor. Ancak bu kez lütfen Activision uzak dursun, onlar Call of Duty yapmaya devam edebilir. Bolca çeşitli cephanesi (buna sarımsak da dahil) güzel diyalogları ile birlikte lineer bir Blade oyunu epey keyifli gözüküyor. Hele bir de R-Rated olarak düşününce etrafta çığlık atan vampirleri tek tek avlayıp Dracula'ya doğru güzel bir yolculuğa çıkabiliriz. Arada Castlevania'ya da selam çakan sahneleriyle oyun dünyasında kült olabilecek bir Blade potansiyeli var. 

3-) Deathstroke

Slade Joseph Wilson, yani bildiğimiz adıyla Deathstroke çizgi romanlar tarihinin en ikonik karakterlerinden birisi. Ancak bu popülerliği ve havalı duruşu kötü adam olduğundan mı bilinmez bir türlü kendisine ait bir oyun olarak bize geri dönmedi. Onun parodisi olan Wade Wilson yani Deadpool bile 2013 yılında kendi oyununa kavuşmuşken Slade için de doğru zaman artık gelsin. Yakın dövüş ve silahlardaki usta başarısı, kiralık katil arka planı ve tüm DC Evreni içerisinde kendine edindiği yer ile birlikte Deathstroke'u yöneterek bir yolculuğa çıkma fikri gerçekten çok heyecan verici.

Karakterin bir ahlaki sınırı olmadığı için düşmanları alt ederken kullanacağımız yöntemlerde de çok fazla opsiyon olabilir. Bu da oyunu biraz daha Hitmanvari bir şekle sokabilir. Bazen gizlilik temelli bazen açığa çıkıp önümüze gelenin kolunu, bacağını katanayla keserek ilerlediğimiz bir DC Evreni oyunu kulağa tatmin edici geliyor. Kendisini daha önce Batman: Arkham serisinde de görmüştük ancak bu kez başından sonuna bir kontrat peşinde, bir av peşinde koşan Deathstroke ile oynamak bambaşka bir deneyim sunabilir. DC/WB yetkilileri bizi duyuyorsa Deathstroke'a bir şans verin, lütfen. 

2-) Punisher

Punisher'ı oyun dünyasında çok fazla kez gördük. Arcade zamanlardan bu yana Punisher bilgisayar oyunları için biçilmiş kaftan bir karakter. Ancak onun bu vahşiliğini kaç tane oyunda tam anlamıyla yaşadık derseniz bu soruya cevap vermek epey güç. Son olarak 2009 yılında No Mercy adı altında PlayStation 3 için bir oyunu çıkan Punisher'ın ondan önceki son oyunu ise 2004 yılında çıkan ve Gareth Ennis'in yazdığı dönemi konu alan bir oyundu. Dönemi için gerçekten başarılı bir oyun olsa da devamının gelmemesi hem oyuncular hem de çizgi roman okurları için büyük bir hayal kırıklığıydı. Aslında Netflix'in Punisher dizisi de başlayınca ben yeni bir Punisher oyunu daha görürüz diye hayallere kapılmıştım. 

Netflix dizisinden sonra da hayallerimiz suya düşünce intikam ateşimizi yeniden içimize gömerek beklemeye devam ettik. Max Payne'in oyun dünyasında bıraktığı izi çizgi romanlarda bırakan Frank Castle tıpkı Max Payne tarzı lineer bir TPS oyunu ile bugün büyük işler başarabilir. Hele ki her oyunun açık dünya olduğunu ve insanların çoğunluğunun bu oyunları bitirmeden pes ettiğini düşünecek olursak Frank Castle ile birlikte bir intikam yolculuğu çok sayıda oyuncu için ideal senaryo gibi gözüküyor. Shooting oyunlarındaki mekanikler iyice kendilerini aşmaya başlamışken bu yeniliklerden Punisher'ın da nasibini almaması için hiçbir neden yok. 

1-) Daredevil

Korkusuz Adam'ın oyununu yapmak için neden bu kadar korktuklarını hiçbir zaman anlamayacağım. Tamam 2003 yılında vizyona giren Ben Affleck'in başrolünde yer aldığı Daredevil filmi gerçekten kötüydü. Lakin onun peşinden gelecek olan Daredevil oyununun iptal edilmesini gerektirecek kadar da perişan bir hali yoktu. Hell's Kitchen'ın en bıçkın delikanlısını ağız tadıyla oynayamadık. Üstün akrobatik yetenekleriyle birlikte Spider-Man oyunlarını aratmayacak mekanikler ve dövüş komboları bizleri bekliyor olabilirdi. Tıpkı Punisher gibi Daredevil için de Netflix dizisinden sonra "Aha bu sefer oyununu yaparlar" diye heveslendim ama yine, yeniden hayal kırıklığıyla Spider-Man oynamaya döndüm. 

New York içinde süzülerek dolaşmak Spider-Man için daha ikonik bir hareket olsa da işin yer altı dünyasıyla daha çok uğraşan hep Matt Murdock olmuştu. Avukat kimliğiyle birlikte şehrin tüm pisliklerine hakim olan Matt'in sezgilerini ise anlatmaya gerek yok. Tüm bu elementler bir araya gelince hem hikaye anlamında epey zengin hem de oynanış olarak çok çeşitli bir Daredevil oyunu görmeyi çok sayıda hayran isterdi. Ancak şu an için elimizde olan tek şey filmden sonra çıkan filmin Gameboy Advance oyunu. Platform seviyorsanız en azından orada Daredevil ile düşman pataklama şansına sahipsiniz. 

Yazar Bonusu: Wolverine

Buraya Wolverine'i eklememin en büyük sebebi kendisinin benim favori çizgi roman karakterim olması ve onu oyunlarda oynamaya bir türlü doyamamış olmam. O yüzden üstteki isimler kadar büyük bir oyun arzusu olmasa da bu listeye eklemek istedim. 

Aslında Wolverine'i çok fazla oyunda gördük. Kendisi uzunca bir süre Marvel vs Capcom oyununda da Ryu ile birlikte kapak yıldızıydı. Keza Origins filminin rezaletinin ardından çıkan ve oyunu filminden fersah fersah iyi olan bir Wolverine: Origins oyununda da çok kez kol, bacak kesmenin keyfine vardık. Daha öncesinde de 2003 yılında çıkan bir X-Men 2 filmi oyunu yine Wolverine'i oynanabilir olarak karşımıza çıkarmıştı. Ancak bu iki oyunun da film oyunu olması hikayeyi epey kısıtlar hale getiriyordu. Söz konusu Wolverine olunca gidebileceğimiz yerlerin sayısı epey fazla. Madripoor'da yer altı dünyasıyla uğraştıktan sonra Kanada'ya gidip Alpha Flight ile birlikte memleketi kurtarabiliriz. Keza işin içine X-Men de girerse ihtimaller sonsuzluğa doğru uzanmaya başlar.

Salt Wolverine hikayeleri de yine oyun olmaya çok müsait çünkü bolca intikam öyküsü bizleri bekliyor. Hikayenin gidişatına göre bir noktada Hulk ile bir boss dövüşü de yapabileceğimizi de hatırlatmakta fayda var. Toplam altı adet adamantiyum pençesi, süper iyileşme gücü ve hayvani sezgileriyle oynanış anlamında da özellikle vahşi anlamda bol bol eğlence vaat eden bir karakter Logan. Şu an için ufukta bir X-Men ya da Wolverine oyunu gözükmüyor olsa da yine umudumuz filmler. MCU'ya geçen X-Men haklarıyla birlikte kim bilir belki orta vadede yeniden bir Wolverine oyunu daha görebiliriz.

Hak Edilmiş Bonus: Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları 

Bizlere böyle bir karakteri, hikayeyi ve deneyimi yaşattığı için büyük usta Devrim Kunter'e bir kez daha teşekkürler. 

Hep Amerikan çizgi romanlarından konuşacak değiliz ya. Bu toprakların çıkardığı en başarılı öykülerden birisi olan Seyfettin Efendi gerçekten başka bir ülkede olsa çoktan oyun, dizi ve film olarak değerlendirilmişti. Devrim Kunter'in yarattığı Seyfettin Efendi karakteri Türkiye Tarihi için de kilit bir yere sahip olan Milli Mücadele döneminde sadece ülkenin kurtuluşu için değil bilim kurgu öğeleriyle donatılmış çeşitli düşmanlarla da mücadele ediyor. Macera oyunlarının özellikle Telltale Games ile birlikte zirve yaptığı dönemde Seyfettin Efendi için de bir gizem/macera oyunu gerçekten tarifi imkansız bir mutluluk olurdu. 

Netflix'e bu kadar dizi çekilirken Seyfettin Efendi için de yabancı bir firma destekli bir içerik neden olmasın diye düşünmüyor değilim. Dizisi veya filmi de olabilir hiç fark etmez, bu hikayeyi ve atmosferi ne kadar fazla insana ulaştırabilirsek şimdilik hayallerdeki oyuna daha da yaklaşırız. Umarım ilerleyen dönemlerde bizden de hem daha fazla çizgi roman hem de daha fazla kaliteli oyun çıkar. 

Söz konusu çizgi roman karakterleriyle oyunların bir araya gelmesi olunca bu liste daha uzar gider. İşin içine ekipler de girdiği zaman (sen hariç Avengers) çok daha epik hikayeleri oynama şansımız da olabilir. Justice League veya X-Men için yeni oyunlar da epey ilgi çekici duruyor. Sizin de oynamayı istediğiniz çizgi roman karakterleri mutlaka vardır. Bakalım bu arzularımızdan kaç tanesi ilerleyen dönemlerde başarılı bir şekilde gerçeğe dönüşecek? 

YORUMLAR
ocelot1789
21 Mart 2021 01:29

Cory Barlog bir Wolverine oyunu yapsa keşke :)

Parolamı Unuttum