League Of Legends Kış Mevsimi Finalleri Galibi: BJK

Yeni mevsim şampiyonuna merhaba diyoruz.

League of Legends, Türkiye'deki mevsim finallerinin başlangıcını 4 Nisan 2015'te yaptı. Kıran kırana geçen maçların sonucunda BJK 3-0 skorla aldı.

Volkswagen Arena, Maslak'ta gerçekleştirilen Kış Mevsimi Finalleri, aslında Bostanı Gösteri Merkezi'nde görmeye alıştığımız etkinliği başka bir alana taşımış oldu. 2014'te festival havasında gerçekleşen LoLFest'i de aynı yerde yapan Riot Games, görünüşe göre burayı sevmiş.

Yapı olarak Türkiye Büyük Finali'ndeki alanı anımsatan alanda Beşiktaş Spor Kulübü'nün eSpor takımı ve Dark Passage karşı karşıya geldiler. Beşiktaş, hiç yenilgi yaşamadan başladığı eSpor hayatında Şampiyonluk Ligi'nde hızlı bir ilerleme kaydetmişti. Dark Passage ise, takımından eksilen bir kişiye rağmen (Holy Phoenix'in geri dönüşü takımı ağır bir kadro değişiminden kurtardı) tanıdık çizgisini tutturmayı da başardı.

İlk maçta DP, güçlendirme için tutturduğu inatla BJK'ya hızlı skorlar verdi. Maçın devamına da yön veren bu hatanın sonucunda BJK oyuncuları "Dörtte Dört" seviyesine kadar çıkıp DP'yi sıkıştırmayı başardı. DP'nin teslim olmasıyla sonuçlanan maçın ardından ikinci maç kıran kırana geçti. Başlarda öne geçen DP, arada BJK'nin takım savaşlarında gücü eline almasıyla git-geller yaşadı. Dört ejderhayı seri şekilde alan DP, Baron güçlendirmesini BJK ya (iki kez) kaçırıp üstüne de iki ejderha verince, maçın sonu mühürlenmiş gibi oldu.

Son maç ise DP'nin motivasyonunu kaybetmesiyle etkili bir oynanışa sahne oldu. DP ilk 12 dakikada orta ve alt koridorda kulelerine elveda dedi. BJK'nın baskılı oynanışı karşısında DP, bir hatadan faydalanıp Baron'u keserek dövüşü tersine çevriemye ve üç oyunluk seride "KATLİAM"ı almayı başardılar. Baron'un gücüyle sıkı bir atak yapan DP, BJK'yı bu süre boyunca sıkıştırdı. Yine de bu, BJK'nın son maçı da almasına engel olamadı. Bunun sonucunda da Beşiktaş eSpor Kulübü, Kış Mevsimi Finalleri'nin şampiyonu oldu.

Hatırlatalım, bununla birlikte Wildcard turnuvası için de Türkiye'den katılacak takım olmayı başardılar. Kendilerini kutluyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum