LG, CES 2021'de Dünyanın İlk Bükülebilir Oyun Monitörünü Tanıtacak

Fiyatını tahmin etmeye bile gerek yok

Eğimli televizyon ve monitörler hayatımıza gireli uzun zaman oluyor. Sonrasında birbirinden uçuk görünen ama gerçeğe dönüşen ekranlar çıktı karşımıza, mesela LG'nin rulo haline dönüşen televizyonu gibi. Katlanabilir ekrana sahip telefonların sayısı gün geçtikçe artıyor. İşte bu teknolojiler er ya da geç kendilerini monitör dünyasında da gösterecekti ve LG bu konuda da yine öncülük yapmaya karar vermiş.

LG, CES 2021'de dünyanın ilk bükülebilir oyun monitörünü tanıtacak. Bükülebilirden kastımız şu, normalde düz ekran olan bu monitör bir tuşa bastığınız anda curved haline gelmeye başlayacak. Yani 1000R eğim derecesine kadar çıkacak olan bu monitörü tek bir tuşa basarak bükebileceksiniz demek oluyor bu da.

LG, geçen seneki CES'te de benzer bir ürün göstermiş, 65" boyutundaki televizyonun eğimli moda geçişini görmüştük. Ancak bu seferki üründe CSO kısmı dikkat çekiyor, yani Sinematik Ses OLED. OLED panelin tamamı hoparlör görevi görüyor ve ses doğrudan ekrandan size ulaşıyor. Bu da hem daha ince bir cihaz, hem daha etkileyici deneyim anlamına geliyor.

Monitörün kendisinde VRR uyumluluğu, 40-120Hz tazeleme oranı bulunacak. CES 2021 fuarı bu sene sanal olarak düzenlenecek olsa da, bu monitörü çalışır halde göreceğiz ve nasıl büküldüğüne de şahit olacağız.

Elbette böyle bir monitörün, özellikle de LG'nin göstermeye planladığı 48" boyutundaki OLED ekranın fiyatı hakkında tahmin bile yürütmemek lazım. Dolar cinsinden beş haneli bir etikete sahip olacağı garanti, ama yine de teknolojinin bir noktada yaygınlaşması ile uzun vadede fiyatlar daha normal seviyelere inecektir tabii.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum