Mass Effect'in Yazarı Drew Karpyshyn, BioWare'den Neden Ayrıldığını Açıkladı

Nerede o eski BioWare?

Mass Effect ve Mass Effect 2 oyunlarının baş yazarı Drew Karpyshyn, 2018 yılının Mart ayında yıllarca emek verdiği BioWare'den ayrılmıştı. Drew Karpyshyn kendisini sevenlere müjdeyi verdi ve Archetype Entertainment'a katıldığını duyurdu. Geçtiğimiz hafta BioWare'in önemli isimleri James Ohlen ve Chad Robertson, yeni stüdyolarının temelini atmıştı ve ilk oyunlarının da Wizards of the Coast işbirliğiyle geliştirilecek bir RYO olduğunun müjdesini vermişlerdi. Karpyshyn'in de ekibe katılması, BioWare'in tecrübeli isimlerinin bu yeni stüdyoda toplanmaya başladığını gösteriyor.

Karpyshyn, kendi blogundan yayınladığı mesajda bu katılma haberini verdi ve mesajında BioWare'e de değinmeden duramadı.

"Yirmi yıldır oyun sektörünün içerisindeyim. BioWare'de işe başladığımda her şey çok taze ve heyecan vericiydi. Resmen hayallerimdeki işti - Baldur's Gate, KOTOR, Mass Effect ve Dragon Age gibi epik oyunlar yaratmak için bir araya gelen yetenekli isimlerle doluydu. Ama büyükdükça ve daha başarılı oldukça, bir şeyler değişti. Daha kurumsal hale geldik. Sevdiğimiz şeyleri yapamamaya başladık, ekiplerimiz yaratıcı içgüdülerine ve tutkularına göre değil de pazar araştırmalarına dayanan oyunlar yapmak durumunda bırakıldı. Hayallerimdeki iş bir anda normal bir işe dönüştü, sahip olduğum hevesi ve heyecanı kaybettim."

Karpyshyn, Archetype ile tutkularının yeniden alev aldığını söylüyor ve kendisini BioWare'deki ilk günlerindeki gibi hissettiğini söylüyor. "Havadaki sihri hissedebiliyorum" diyen ünlü isim, bize de stüdyodan çıkacak ilk oyunu heyecanla beklemek için yeterli sebep sunmuş durumda.

Kim bilir belki ileride "BioWare öldü, çok yaşa küçük BioWare" diye başlıklar atarız :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum