Mayıs'ta Ne Oynasak?

Bakalım bu ay bizleri neler bekliyor

Coronavirüs salgınının pençesine düşen dünyamız oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda zorlandığımız şu günlerde zihinlerimizi meşgul eden şeylerin başında oyunlar geliyor. Fakat her sektörde olduğu gibi oyun sektörü de bu krizden etkilenmiş durumda.

Tabi ki buraya moralinizi bozmaya değil, sizleri neşelendirmeye geldim. 2020 yılının oyun dünyası açısından hızlı geçmesini beklesek de ertelemeler ardı ardına gelmiş durumda. Bu sebeple Mayıs ayında da pek fazla hareketlilik yok. Yine de bu ay gözümüzü diktiğimiz oyunları yine sizler için sıraladık.

The Wonderful 101: Remastered (PC, PS4, Switch) – 19 Mayıs

PlatinumGames’in Kickstarter projesi The Wonderful 101: Remastered, ayın sonlarına doğru bizlerle olacak. Topluluk fonu sayesinde tam 2 milyon dolar toplamayı başaran oyun, orijinal Wii U versiyonundan çok daha farklı olacak.

Oyunun yönetmeni Hideki Kamiya, geçtiğimiz sene verdiği röportajda tüm oyunun baştan aşağı değişeceğini açıklamıştı. Wii U’nun çift ekranında kullanılan işlevleri tek bir potada eritmeyi başaran ekip, The Wonderful 101:Remastered’ı yenilikçi grafiklerle de tanıştıracak. Ekibin oyunu Switch ile birlikte daha geniş bir kitleye ulaştırmak istediğini açıklayan Kamiya, tüm destekçilere teşekkür etmeyi de unutmamıştı.

Yenilenen kontrol sistemi ve grafikleri ile birlikte The Wonderful 101: Remastered, bu ayın en çok merak ettiğimiz oyunları arasında.

Saints Row The Third Remastered (PC, PS4, Xbox One) – 22 Mayıs

Hayatına bir GTA klonu olarak başlayan fakat bir süre sonra kendini ciddiye almadan yoluna devam eden Saints Row serisi bir süredir sessizliğini koruyordu. Fakat uzun zaman sonra serinin en eğlenceli oyunlarından biri olan Saints Row The Third geri dönüyor.

Listemizdeki bir diğer Remaster oyun olan Saints Row The Third, yaklaşık 9 sene önce çıkış yapmış olmasına rağmen yaşını gösteren bir oyun değil. Öte yandan geliştirici ekip oyunu baştan aşağı yenilemeye hazırlanıyor. Bu yenileme işlemi silahları, araçları ve binaların kaplamalarını içerecek. Yepyeni grafiklere kavuşacak oyunun bir de yeni ışıklandırma sistemi kullanacağı da açıklanan bilgiler arasında. Oyunun içerisinde orijinal oyuna dahil olmayan 30 DLC’nin bulunacağını da belirtelim. Tabi ki bu DLC’ler de elden geçirilecek.

Oyunu konsol üzerinde oynamak isteyenler için üzücü bir haberimiz var zira geliştirici Sperasoft’un açıklamalarına göre Xbox One ve PS4 kullanıcıları oyunu 30 FPS’in üstünde oynayamayacak. Yine de Saints Row’un eğlencesinden sual olmaz diye düşünüyorum.

Minecraft: Dungeons (PC, PS4, Xbox One, Switch) – 26 Mayıs

Minecraft’ı “Diablo” benzeri bir evrene taşıyacak olan Dungeons, ilk ertelemenin ardından çıkış yapıyor. Aksiyon RYO türünü Minecraft evreni ile birleştirecek olan oyunda, tanıdık düşmanlara karşı ilginç bir savaş vereceğiz.

Minecraft tutkunlarını Aksiyon RYO türü ile tanıştıracak olan Minecraft Dungeons, tanıdığımız ve bildiğimiz biyomları ve çok daha fazlasını içerecek. İskeletler, zombiler, örümcekler ve pek çok tanıdık düşmanı avlayacağımız oyunda özel eşyalar düşürerek karakterlerimizi güçlendirmeye çalışacağız. Hedefimiz ise kötülerin de kötüsü bir Arch-Illager olacak. Bu kötü karakter önce çeşitli köylüleri hizmetine bağlayacak ardından tüm canavarları tepemize yollayacak. Fakat tabi ki evrenin kahramanı olan bizler, bu karakterin kötü emellerine son vereceğiz.

Minecraft Dungeons 3 kişiye kadar online co-op desteği de sunacak. Yani evden çıkamadığımız şu günlerde hareketli bir “dungeon crawler” arıyorsanız arkadaşlarınızla birlikte Minecraft’ın zindanlarına dalış yapabilirsiniz.

Fast & Furious: Crossroads (PC, PS4, Xbox One) – 29 Mayıs

Milyarlarca dolarlık bir seri haline gelen Fast and Furious, oyun dünyasına taşınıyor. Gün geçtikçe büyüyen ve film sayısı çift hanelere ulaşan seri, beklediğimiz aksiyonu Mayıs ayında evimize taşıyacak.

Şimdilik ufak bir fragmanı yayınlanan oyunun sadece tekli oyuncu modu olacak. Yapımcılar ilerleyen günlerde bir çoklu oyuncu modunu düşündüklerini de belirtmiş. Oyunun hikayesi tam olarak netleşmemiş olsa da orijinal seriden tanıdığımız karakterlerin bizlerle olacağını biliyoruz. Öyle ki meşhur Dominic Toretto ve Letty Ortiz oyun içerisinde yan karakterler olarak karşımıza çıkacak. Hatta karakterleri de Vin Diesel ve Michelle Rodriguez seslendiriyor olacak.

Araçlar ve bolca aksiyonun bulunacağı oyun kafa dağıtmak için birebir gibi görünüyor. Fragman çok fazla şey vadetmese de şöyle bolca otomobil ve patlama dolu bir oyuna hayır dememiz mümkün değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum