Mayıs'ta Ne Oynasak?

Seçeneklere birlikte bakalım

Geçtiğimiz ay yaşanan ufak çaplı bir COVID krizi nedeniyle ara verdiğimiz Ne Oynasak yazı dizimiz, Mayıs 2021 versiyonu ile devam ediyor. Oyun dünyasının ertelemeler ile dolu yıllarında yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz ve merakla beklediğimiz oyunlar üst üste çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Hazırsanız lafı daha fazla uzatmadan bu ay bizleri bekleyen oyunlara yakından bakalım:

7 Mayıs - Resident Evil Village (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series)

Belki de yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Resident Evil Village, Mayıs ayına muazzam bir başlangıç yapmamıza olanak sağlayacak. Daha şimdiden Lady Dimitrescu ile ses getiren oyun, bizleri serinin köklerine döndürmeyi amaçlıyor.

Temelinde Resident Evil 7'ye bir hayli benzeyecek olan yeni oyun, aynı envanter sistemini kullanıyor. Capcom'un yayınladığı oynanış görüntüleriyle heyecanı arttırdığı oyunda bu kez Ethan Winters rolünü üstlenecek ve kendimizi bir çıkmazın içerisinde bulacağız. Ethan, serinin ateşli silahlarla arası pek olmayan karakterlerinden biri. Bu sebeple düşmanlarla savaşmak yerine, sıvışmayı tercih edeceğiz.

Fakat Ethan'ın da bu macerada kendisini korumak için kullanabileceği bazı şeyler olacak. Örneğin The Duke isimli karakter ile alışveriş yapabilecek, hatta belirli buff'lar veren yemekler ile Ethan'ı güçlendirebileceğiz.

10 Mayıs - Hood: Outlaws & Legends (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series)

Açıkçası bu ayın en merak ettiğim oyunlarından biri Hood: Outlaws & Legends. PayDay ve For Honor'ı tek potada eritmeyi amaçlayan bu oyunda, takımlarımızı kurarak orta çağın en büyük soygunlarını yapmaya çalışıyoruz. Fakat bu macerada düşmanlarımız sadece yapay zeka değil, aynı zamanda hırsızlığa gelen diğer oyuncular.

Son dönemlerde giderek artan PvPvE türünün bir üyesi olan Hood: Outlaws & Legends, farklı özelliklere sahip karakterler ile birlikte geliyor. Dört kişilik iki takımın hazineyi çalmak için uğraşacağı haritalar sürekli değişecek. Bu da oyunculara sürekli olarak yeni yollar bulma imkanı sunacak. İki takımın da hedefi, Sheriff isimli devasa boss'tan kasa anahtarlarını almak olacak. Böylece kasadaki hazineyi alıp, güvenli bölgeye taşıyabileceksiniz.

Tabii ki bu konuda seçim size bırakılmış. İsterseniz kapıları tekmeleyerek Sheriff'e saldırabilir, isterseniz de her şeyi sessizce halledebilirsiniz. Önemli olan tek şey, hazine sandığını güvenli bölgeye sağ salim götürebilmek...

14 Mayıs - Mass Effect Legendary Edition (PC, PS4, Xbox One)

Herkesin, sürekli olarak geri dönmek istediği bazı oyunlar vardır. Örneğin ben aklıma geldikçe orijinal Half-Life'ı oynamaktan geri durmam. Fakat Black Mesa sayesinde orijinal oyundan çok daha fazla keyif almaya başladım. İşte Mass Effect tutkunları için de Legendary Edition muazzam şeyler vadediyor.

Her ne olursa olsun oyuncular olarak gözlerimizi yeni nesil grafiklere alıştırmış durumdayız. Öyle ki bundan 5-6 sene önce çıkış yapan oyunların bir kısmı bizlere yabancı geliyor. EA de çok tutan RYO serisi Mass Effect'i, Legendary Edition adını verdiği remake versiyonu ile yeni nesle taşıyacak. 4K grafikler ile gelecek olan oyunun fragmanı bile pek çok insanı şimdiden etkilemeyi başarmış.

Tabii konu EA olduğu için dereyi görmeden paçaları sıvamasak iyi olur. Bakalım Mass Effect Legendary Edition beklediğimiz kadar iyi olacak mı?

18 Mayıs - Days Gone (PC)

Playstation 4'ün veda günlerinde çıkış yapan Days Gone, oyun dünyasını ortadan ikiye bölmüştü. Kimileri oyunun kalitesinin bir PlayStation özel oyununa yakışmadığını ifade ederken, bir kısım oyundan epey keyif almıştı. Horizon Zero Dawn ile birlikte PC kullanıcılarıyla flört etmeye başlayan Sony, bu tartışmalı oyunu PC'ye taşıyacak.

Sizin adınıza konuşamam fakat benim oyunu merakla beklediğimi söyleyebilirim. Çıktığı dönemde bir konsol sahibi olmadığından ötürü oynayamadığım oyun, temelinde hayatta kalma ve crafting mekanikleri barındırıyor. Çeşitli eşyalar ile üretebildiğimiz silah ve cephaneyi zombilere yağdırıp, dünyayı içerisinde bulunduğu durumdan kurtarmaya çalışacağız.

Çıkış yaptığı günlerde özellikle zombi ordusu mekaniği övülen oyun, zaman zaman tepenize binlerce zombiyi aynı anda gönderebiliyor. 4K 60FPS çözünürlük ile gözlerimizin pasını silecek Days Gone, PC üzerinde de kontrolcü desteği sunacak.

25 Mayıs - Biomutant (PC, PS4, Xbox One)

Dürüst olmak gerekirse, listedeki en "gizemli" oyunun Biomutant olduğuna inanıyorum. Uzun süredir adını duyduğumuz fakat bir türlü kendisini göremediğimiz Biomutant sonunda oyuncular ile buluşuyor.

Temelinde The Legend of Zelda: Breath of the Wild'a bir hayli benzeşen oyun, bizlere açık dünyada geçecek bir macera sunacak. Fantastik bir alemde bir hayvan olarak oynadığımız Biomutant'ta, yok olmakta olan dünyamızı kurtarmaya çalışacağız. Videolardan anlayabildiğimiz kadarıyla oyun, post apokaliptik bir evrende geçiyor zira insan yapılarını görebiliyoruz. Her ne olduysa insanlık yok olmuş ve yerine bu canlılar geçmiş.

Macera oyunu tutkunlarının merakla beklediği Biomutant, ay sonunda bizlerle olacak. Bakalım oyun bu uzun bekleme sürecinin hakkını verebilecek mi?

YORUMLAR
Hawsi
6 Mayıs 2021 09:04

Diğerlerini bilmiyorum ama muhtemelen hepsi Days Gone'dan farklıdır. En sona DG'yi bırakın derim arkadaşlar.

waltran
3 Mayıs 2021 16:29

biomutant güzel görünüyor, bunca zamandır mutant year zero adlı oyunla alakalı sanıyordum bambaşka oyunlarmış :D

Feyling
2 Mayıs 2021 14:25

Mayısda Dark Souls 3 The Ringed City'ye devam edilecek, biraz covenantlarla oynaşılacak. Belki new game plus'a da uğranılabilir. Bütün ay böyle gidecek sanırım ama vakit kalırsa belki XIII (orijinali) ya da Far Cry 2'ye bakılabilir.

Parolamı Unuttum