Metro 2033 Film Uyarlaması İçin Çalışmalar Başlamış

Metro serisinden güzel haberler gelmeye devam ediyor…

Metro serisinin (şimdilik) son oyunu Metro Exodus ile marka bu seneyi gayet güzel karşılamış oldu. Geçtiğimiz günlerde serinin yeni oyunu (veya oyunları) için de çalışmaların başladığını, Glukhovsky’nin yeni oyunun hikayesi üzerinde çalışmakta olduğunu öğrenmiştik. Şimdiyse serinin ilk kitabı ve ilk oyunu olan Metro 2033 için film çalışmalarına start verildiği haberi geldi.

Daha önce Metro serisinin film uyarlamaları için bir anlaşma yapılmış, ilk filmin çalışmalarına başlanmış ama senaryo konusundaki anlaşmazlık nedeniyle Glukhovsky bu çalışmaları sonlandırma kararı almıştı.


Paylaşılan son bilgilere göre film çalışmaları başka bir yapımcı ekiple yeniden başlatılmış durumda. Glukhovsky, ekibin güvenilir olduğunu söylüyor, bu da daha önceki projeyi iptal ettiren sorunların tekrar yaşanmayacağına bir işaret olarak değerlendirilebilir.

“Benzer hedeflere sahibiz: Üçlemeyi okumuş olanları dahi etkileyebilecek, gişe rekorları kıracak birinci sınıf bir film yaratmak” diyor Glukhovsky ve ekliyor: “Filmin kreatif yapımcısı olmaya ve danışmanlık yapmaya hazırım”

Filmin Rusya’daki prömiyerinin 1 Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanıyor. Önümüzde neredeyse iki buçuk yıllık bir süre var, ama beklemeye değeceğini umut ediyorum. Bakalım işler beklendiği gibi gidecek, gişeyi sallayabilecek mi. Merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
waltran
24 Ağustos 2019 21:11

Hadi bakalım Dima abiye güveniyoruz, eminim güzel bir film geleceğine.

Marshall Eriksen
24 Ağustos 2019 18:15

3 enfes kitap, 3 şahane oyun derken yeni oyunun yolda olmasına çok sevinmiştim zaten. Şimdi de film haberi işin çileği oldu. Şaka maka Metro evreni ve Metro markası büyüdükçe büyüyor. Bundan 10 yıl sonra ismini duymayan kalmazsa şaşırmayın.

Parolamı Unuttum