Microsoft'a Göre Açık Kaynak Windows Mümkün

İmkansız diyorduk bu da oldu

İşletim sistemi denilince akıllara ilk gelen yazılım Windows için Microsoft beklenmedik adımlar atabilir. Windows 10 ile beraber tabletleri, telefonları ve bilgisayarları bir arada tutmayı hedefleyen Microsoft, açık kaynak kodlu bir Windows işletim sistemine sıcak baktığını açıkladı.

Android ve Linux'ün açık kaynak kodlu olması nedeniyle geliştiricilerin sevdiği bu platformlar arasına, Windows'un da eklenme olasılığının olması şimdiden geliştiricileri heyecanlandırmış durumda.

Peki nedir açık kaynak kodlu bir yazılım ? Açık kaynak kodlu yazılım temelinde, sunulan ürünün son kullanıcı tarafından değiştirilebilmesi yatar. Yani Windows eğer olurda açık kaynaklı bir yazılıma dönüştürülürse, örnek olarak eğer bir yazılımcıysanız ve Windows'ta bir açık bulduysanız bunu Microsoft'a bildirmeden de kapatabilirsiniz.

Her ne kadar Microsoft'un Windows üzerinde şimdiye kadar sergilediği tutumu göz önüne alırsak, ChefCon 2015'de Microsoft Azure'nin CTO'su olan Mark Russinovich'in yaptığı bu açıklama yazılım dünyasında yeni kapılar açabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum