Microsoft, Activision Blizzard'ı 70 Milyar Dolara Satın Aldı!

Yılın ilk büyük bombası

Microsoft'tan gelen haberler yine gündemde adeta bomba etkisi yarattı sevgili Oyungezerler. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma görüşmelerini sonuçlandırmak üzere olduğuna dair söylentilerin hemen ardından Microsoft'tan resmi açıklama geldi ve Activision Blizzard'ı yaklaşık 70 milyar dolara satın aldılar!

Microsoft ZeniMax'ı 7.5 milyar dolara satın aldığında yer yerinden oynamıştı, bunun neredeyse 10 katı büyüklüğünde bir maddi satın alımdan bahsediyoruz şimdi de. Gelen bilgilere göre satın alımın büyüklüğü 68.7 milyar dolar civarında.

Activision Blizzard'ın ne denli büyük bir firma olduğunu zaten herkes biliyor ama son zamanlarda ciddi skandallarla çalkalanıyor ve bundan bir çıkış yolu arıyorlardı. Firma daha fazla değer kaybetmeden böyle bir çözüm geliştirmiş olabilirler.

Bobby Kotick şimdilik CEO'luk görevine devam edecek ama anlaşma tamamlandığı anda Activision Blizzard bundan sonra Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer'a bağlı olacak. Bu da Bobby Kotick döneminin sona ereceği anlamına geliyor. Kotick'in anlaşma tamamlandıktan sonra da Phil Spencer'a rapor verecek şekilde görevde olacağı açıklandı.

Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve fazlası artık Microsoft'un! Tüm bu oyunlar belli bir zaman içerisinde Game Pass'e eklenecek.

Microsoft çatısı altında faaliyet gösterecek stüdyolara örnek verecek olursak: Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob ve Treyarch akla gelen ilk isimler.

Yerel fiyatlandırma kullanmayan Activision Blizzard oyunlarını hesaplı biçimde oynayabilmek de harika olacak.

Microsoft yine bombayı patlattı, ne dersiniz?

YORUMLAR
Orcuncharted
19 Ocak 2022 14:21

Bu hafta bundan daha büyük bir duyurunun geleceği söyleniyor, hayırlısı: //twitter.com/garywhitta/status/1483493313952972805?s=20

70 milyar dolarlık satın alımın etkisinden büyük ne olabilir merak ediyorum :D

depaymagics9
18 Ocak 2022 21:26

Call of Duty oyunları Playstation'da olmayacak mı artık?

 

crusader-35
18 Ocak 2022 21:06

Sony bu durumda ne yapar sadece bakar ve donuna yapar. LOL.

Jakku
18 Ocak 2022 18:11

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

allalla
18 Ocak 2022 16:45

büyük olay yahu bu. 

sony ne yapacak acaba?

Parolamı Unuttum