Microsoft Excel'e De Ray Tracing Desteği Geldi!

Oyun dünyasında çığır açacak bir proje :)

Ray Tracing sistemi artık hepimizin aşina olduğu yeni bir teknoloji. Nvidia'nın yeni RTX grafik kartlarında kullandığı bu teknoloji sayesinde ışığın objeler ile girdiği etkileşimleri çok daha net görme fırsatı buluyoruz. Öyle ki bu yeni teknoloji Minecraft'ı bile görsel bir zevke dönüştürebiliyor.

Bu sebeple yeni sistemin yavaş yavaş tüm oyunlara girdiğini görüyoruz. Fakat Microsoft Excel'i de bu sistemle tanıştırmak isteyen s0lly isimli kullanıcı, bir Excel sayfasına ray tracing demosu yerleştirmeyi başarmış.


Bol bol boş zamanı olan s0lly, bu demoyu Reddit gönerisinde şu şekilde açıklamış: "Sahte ve gerçek 3D excel modellerimin ardından sizlere ray tracing sistemini çok daha iyi anlatabilecek bir excel modeli tasarladım". Aynı gönderinin altında paylaştığı projeyi şuradan indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra yapmanız gereken ilk işlem ise projenin "Objects" kısmına gelerek 24. satırı seçmek. Ardından bu satırı kopyalamanız gerekiyor. Kopyaladığınız bu satırı 25-14405 arasındaki tüm satırları seçerek yapıştırdıktan sonra bu ilginç projeyi inceleme fırsatına erişiyorsunuz. Yalnız baştan uyaralım, bu işlem bilgisayarınızı epey yorabilir.

Demoya girdikten sonra "Animate" seçeneğine tıklayarak animasyonu izleyebilirsiniz. Ya da isterseniz "play" seçeneği ile tüm demoyu kendiniz hareket ettirebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum