Microsoft, iOS Cihazlarda xCloud Testlerini Sonlandırdı

xCloud'un Apple'a gelmesi pek mümkün görünmüyor

Microsoft, iOS cihazlardaki xCloud oyun yayın testlerini sonlandırdı. Microsoft son birkaç aydır xCloud testlerini iOS üzerinde de sürdürüyordu ama geçen gün yapılan açıklamada xCloud'un Game Pass Ultimate yoluyla sadece Android cihazlar üzerinde çıkışını gerçekleştireceğini öğrenmiştik.

Microsoft'un iOS'taki testleri zaten daha ilk baştan bazı engellere takılmıştı, yalnızca Halo: The Master Chief Collection test edilebiliyordu ve test kitlesi de 10.000 kişiyle sınırlıydı ve bunun sebebi de App Store'un bu konuyla ilgili politikasıydı.

The Verge'e açıklama yapan Microsoft sözcüsü, xCloud'un iOS versiyonunun testini sonlandırdıklarını ve bundan sonra sadece Android'e odaklanacaklarını söylerken, "Xbox Game Pass yoluyla bulut oyunculuğunu tüm cihazlarda sunmak nihai hedefimiz" diyerek kapıyı bir miktar da olsa açık bıraktı.

Microsoft, iOS versiyonunda yaşanan sorunları açık açık söylemese de sorunun Apple'ın aşırı kısıtlayıcı kuralları olduğu biliniyor. Benzer sıkıntıları Valve da Steam Link uygulamasının iOS versiyonunda yaşamıştı ve uygulama 2018 yılında Apple tarafından "ticari çakışmalar" sebebiyle reddedilmişti.

Apple'ın uygulama içinde yapılan satın alımlardan pay alıyor olması da sorunun bir parçası gibi görünüyor. Sonuçta xCloud üzerinden oynanan oyunlarda da mikroödemeler var ve Apple'ın kuralları bunlardan da pay istemesine temel sağlamış olabilir. Benzer biçimde Google'ın Stadia yayın servisi de iOS cihazlarda bulunmuyor. Uygulamanın kendisi mevcut, ama oyun oynamanıza izin vermiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum