Microsoft, Bethesda'yı Satın Aldı!

Günün bombası

Oyun dünyasının en büyük bombalarından biri gündeme düştü! Microsoft, sessiz sedasız biçimde ZeniMax Media'yı ve haliyle Bethesda'yı satın aldığını açıkladı. Resmi açıklama hem Bethesda'nın hem de Xbox'ın sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Microsoft, ZeniMax Media satın alması için tam 7.5 milyar dolar ödeyecek ve gerek Bethesda'nın, gerekse diğer stüdyoların bundan sonraki oyunları ilk günden itibaren Game Pass'te olacak.

Pete Hines yaptığı açıklamada hala aynı Bethesda olduklarını, dün hangi oyunlar üzerinde çalışıyorsa bugün de aynı oyunlar üzerinde çalıştıklarını söylerken Microsoft'un kaynakları sayesinde daha iyi bir geliştirici ve yayıncı olacaklarını inandıklarını eklemiş. Bu sayede biz de daha iyi oyunlar oynayabilecekmişiz.

"Bu değişikliğin daha iyi olma yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Kendimizi daha iyisi içişn zorluyoruz. Yenilenmek için. Büyümek için" diyor Hines. Microsoft'la uzun bir geçmişleri olduğunu söyleyen Hines, iki firmanın aynı temel prensipleri paylaştığını da eklemiş.

"Bu satın almanın büyüklüğünü idrak etmek için bir dakika ara verdikten sonra, sevdiğimiz ve bildiğimiz şeyleri yapmaya devam edeceğimizi, yeni şeyler denemeye devam edeceğimizi, aynı tutkuyla üretmeye devam edeceğimizi söyleyebilirim" diyor Hines.

Bu anlaşma ile birlikte Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein ve Dishonored gibi IP'lerin tamamı Microsoft'un kontrolüne geçmiş olacak. İşin ilginç yanı ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen PlayStation 5 etkinliğinde gösterilen Deathloop'un, Sony konsollarına özel bir oyun oluşu. Aynı şekilde Bethesda'nın Ghostwire: Tokyo'yu da PS5'e özel olarak çıkaracağını hatırlatmakta fayda var.

ZeniMax bünyesindeki stüdyolar arasında Arkane, id Software, Tango Gameworks gibi isimler de var. Muhtemelen yakın zaman içerisinde eski oyunların da Game Pass'e katıldığını göreceğiz.

Kısacası bugün oyun dünyası için çok büyük bir gün oldu diyebiliriz.

YORUMLAR
cavegamer3530
22 Eylül 2020 10:52

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

egesgt
22 Eylül 2020 04:08

Sony yi Bethesda mı batırıcak nihatbarin... ahhaha

ugur_sezgun
22 Eylül 2020 02:39

Sony için kötü ama bizler için iyi haber;
* Msoftun atakları, satın aldığı firmalar, GamePass; Sony'ye geçen nesilden daha fazla büyük özel oyun yaptırır.

*Bununla beraber Sony'nin fiyat politikasında oyuncuya yarar dönüşler olur

* Ve en güzeli pahalı Bethesda oyunları belki de Türkçe altyazı desteğiyle çıktığı gün GamePass sisteminde olur.
Dipnot  : Şahsi görüşüm dünya genelinde bu durumun hala Xbox konsolunu ! sattıracak bir hamle olmadığı yönünde. Yani hala iyi bir PC yanında Ps5 almak önemli hemen her oyuna erişebilmek demek ve konsol satışları bakımından PS tarafı bence hala ciddi fark atacaktır.

nihatbarin
21 Eylül 2020 23:19

sony için sonun başlangıcı bu haber.ps5 göreceğiniz en son sony konsolu olcak.

Kaan
21 Eylül 2020 22:00

Microsoft lütfen Konami'yide satın al. Konami'nin elinde Castlevania, Silent Hill, metal gear solid gibi mükemmel IP'ler var ama hiç değerlendirmiyor. Sen alırsan değerlendirirsin. Lütfen Microsoft lütfen...

sSnake
Kaan
21 Eylül 2020 23:55

O kalsa kalsa Sony'ye kalır çünkü Batılı bir firmanın Japon bir firmayı satın alması durumu pek olasılık dahilinde olan bir şey değil.


sSnake
21 Eylül 2020 17:14

O değil de Obsidian elinden yeni bir Fallout görebiliriz anlamına da geliyor bu haber.

Norrec_
21 Eylül 2020 16:39

Mükemmel ancak,,, Todd Howard dan kurtulduk mu artık? yani bu daha önemli bana göre!

darkrockv7
Norrec_
21 Eylül 2020 18:15

Kovmaları lazım o andavalı.

Norrec_
darkrockv7
22 Eylül 2020 18:06

aynen ya hala kulaklarımda  f76 için dediği ""Sixteen time details"" yankılanıyor dolandırcı herifin


skymoon6761
21 Eylül 2020 16:34

WTF ?!?

Microsoft rica etsem Ubisoft'tuda satın alabilir misin :D 

allalla
21 Eylül 2020 16:33

Sony için kötü haber!

Parolamı Unuttum