Miles 'Tails' Prower Hikayesi

Sonic'in En İyi Arkadaşı

Sega’nın Sonic ekibinde yer alan tasarımcı Yasushi Yamaguchi, Miles Prower’ı Japon folklorunda önemli bir yere sahip ‘Kitsune’ karakterinden ilham alarak tasarlar. Miles Prower tıpkı kitsuneler gibi birden fazla kuyruğa sahiptir.

Yamaguchi ilk etapta karakterin adına bir saatte kat edilen mil yani - Miles Per Hour - kelimesine yapılan bir kelime oyunu ile Miles Prower adını vermek ister. Bu isim aynı zamanda Sonic’in meşhur hızına yapılan bir atıftır.

Ancak Sega’nın Amerika kolu Tails isminin daha uygun olduğunu düşünür. Bunun sonucunda ise karakterin adı konusunda bazı anlaşmazlıklar olmaya başlar.

Perde arkasında süren tartışmalardan sonra nitekim bir sonuca varılır ve küçük dostumuzun adı; Miles ‘Tails’ Prower olacak şekilde kararlaştırılır.

Sonic Evrenine Giriş

1991 yılında piyasaya sürülen Sonic oyunu hiç şüphesiz sektörü epeyce bir sallar. Sega'nın yeni maskotu olan mavi renkli kirpi bir noktada firmanın hayatını kurtarır.

Haliyle kolları ikinci oyun için kolları sıvayan ekip, hemen 1 yıl sonra, 1992 yılında Sonic the Hedgehog 2 oyununu piyasaya sürecektir.

İşte -kirpi- dostumuzun yanına verilen -tilki- dostumuzun ilk göründüğü yerde burasıdır.

Tails kuyruklarını bir helikopter pervanesi gibi döndürerek uçabilir. Sanırım bu bağlamda Sonic evrenindeki uçabilen ilk karakterin Tails olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan mekanik deha ve yetenekli bir pilot olarak da ilerleyen oyunlarda, çizgi romanlarda, çizgi dizilerde de kendisini gösterecektir. Zira kirpi Sonic için bir çok icadı yapacak olan karakter yine Tails’ın ta kendisidir.

Solo Oyunlar - Tails Skypatrol ve Adventure

Sonic’in ikinci oyununda karşımıza çıkan ve epeyce bir beğeni kazanan bu şirin tilki gün geçtikçe daha da popüler olmaya başlar. 94 yılında çıkarılan üçüncü oyundan sonra 1995'te hem ‘Tails Adventure’ hem de ‘Tails Skypatrol’ adlı iki oyun daha çıkarılır. Bahsi geçen bu iki oyunda Tails için özel olarak piyasaya sürülen SOLO oyunlardır.

Ancak birşey popüler olunca ille de onun adına yapılan her şey harika olacak düşüncesinin yanlış olduğu taa o yıllarda bile kendisini gösterir. Oyuncuların beğenisine sunulan iki yapımda Sonic severler tarafından pek tutulmaz.

Misal Tails Skypatrol shoot em up tarzı bir oyundur. Tails Adventure ise tıpkı Sonic gibi bir platform ancak iki oyununda en büyük ortak noktası sonic oyunlarına göre oldukça ‘YAVAŞ’ olmasıdır.

En Sevilen Üçüncü Karakter

90’lı yılların başlarında start veren Sonic evreni ile biz oyuncuların hayatına giren bir çok karakter arasında en sevilen üçüncü kişidir Tails. 2009 yılında Sega tarafından yapılan resmi bir ankete göre Tails, Sonic ve Shadow’un ardından serideki en popüler üçüncü karakterdir.

Ancak Tails’ın olayı her platformda var oluyor olması. Oyun, çizgi roman, çizgi dizi vs. yani Sonic nerdeyse Tails orada denilebilir.

Kim bilir belkide böyle olmasının asıl sebebi o yıllarda Nintendo ile olan rekabet yüzündendir. Sonuç olarak Super Mario’nun yanında gezen Luigi’den neyi eksik olabilir ki Tails’ın?

Tails’ı Kim Seslendiriyor ?

Tails, geçen bunca zaman içerisinde bir çok seslendirme sanatçısı tarafından seslendirilmiştir. Japonca yapılan dublajları da sayarsak bu sayının 20 ye yakın bir rakamdır. Tabi global dil olarak baktığımızda Sonic Boom dizisi ile 2014'ten beri Colleen O’Shaughnessey tarafından seslendirilmektedir. Bu telaffuz etmesi epeyce zor olan bir soyada sahip sanatçımız Sonic filmlerinde de aynı şekilde Tails’ı seslendirmiştir.

Şimdi biraz da işin hikaye kısmına bakalım.

Öyle ya... Bu tilki nedir ? Neyin nesidir? Nerden gelmiştir bir görelim.

Tails Hikayesi

Tails’ın hikayesi tıpkı Sonic’te de olduğu gibi oyunlarda anlatılmıyor. Bu boşluğu yine Sonic’te olduğu gibi çizgi romanlar veya çizgi diziler dolduruyor. Mesela sizlere Dr. Robotnik yazısında çizgi romanlarda anlatılan alternatif bir arka plan hikayesinden bahsetmiştim. Aynı durum Tails içinde geçerli. Birbirinden farklı alternatif hikayeler mevcut.

Örneğin bir hikayede Tails, Eggman’in diktatörlüğü altında ezilen bir dünyada, savaşın tam ortasında doğan, anne ve babasını kaybeden bir çocuk olarak karşımıza çıkarken, başka bir hikayede West Side isimli adanın bir sakini olan, ancak çevresindekiler tarafından hor görülen, zorbalığa maruz bırakılan biri olarak karşımıza çıkar.. ki bu ikinci söylediğim daha çok kabul gören hikayedir.

Kirpi dostumuz günlerden bir gün bu adaya vardığında Tails ile tanışır. Tails söylediğim üzere zekası yüzünden dışlanan, doğuştan iki kuyruğa sahip olan bir tilkidir. Yani farklı bir canlıdır. Bu farklılığı yüzünden hayatı boyunca horgörülmüştür, bu da kendisini baya bir kötü hissetmesine yol açar. Bu yüzden Sonic’i görür görmez ona hayranlık besler ve onun gibi bir kahraman olmak ister. İşte çoğu zaman birlikte gördüğümüz bu iki dostun arkadaşlığı böyle başlar. Tails, Sonic’in en iyi arkadaşıdır. Ona neredeyse her macerasında yardımcı olur.

Son olarak Tails artık yaşadıklarından mıdır yoksa sadece hikaye olsun diye eklendiğinden midir bilinmez astrafobik bir canlıdır. Bir çok korkusunu yenmiş olmasına rağmen hala gökgürültüsünden korkan bir kimsedir. Gerçi hangimiz korkmayız ki?

Final

Velhasıl kelam Tails, neşeli, sevecen, çevresine yardım etmekten hoşlanan, mucit, böyle şirin mi şirin bir tilki olarak hepimizin, hepimizin olmasa bile bir çoğumuzun beğenisini kazanmıştır. Geçtiğimiz günlerde gösterime sunulan Sonic’in devam filmi ile, en sonunda sinemadaki yerinide almıştır diyelim ve yazımızı burada bitirelim.

Sonic’in en iyi arkadaşı Miles Tails Prower’ı okudunuz. Bu yazıyı video olarak izlemek isterseniz hemen aşağıya bıraktığım linkten ulaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın.

Kaynaklar;
//www.dinvemitoloji.com/2021/01/japon-tilki-ruhu-kitsune.html
//sonic.fandom.com/wiki/Miles_%22Tails%22_Prower#:~:text=Miles%20Prower%20
//en.wikipedia.org/wiki/Tails_(Sonic_the_Hedgehog)
//tr.wikipedia.org/wiki/Kitsune
//en.wikipedia.org/wiki/Tails_Adventure
//en.wikipedia.org/wiki/Tails%27_Skypatrol
//www.svg.com/145487/tails-from-sonic-has-the-most-depressing-back-story/

YORUMLAR
Parolamı Unuttum