Minecraft'ın 10. Yıl Kutlamaları İçin İnteraktif Bir Müze Tasarlandı

Gerçekleri kadar güzel

Minecraft 10. yaşına büyük bir kutlama ile girmeye hazırlanıyor. Bu kutlamalar çerçevesinde Microsoft, oyunun ilk 10 yılını inceleyerek ve etkileşime girerek geçirebileceğiniz bir müze haritası yayınladı. Oyunun Bedrock versiyonunu destekleyen tüm platformlarda (iOS ve Android de dahil) çalışacak bu haritayı, şu linke tıklayarak indirmeniz ve oyunu açmanız gerekiyor.

Bu kocaman haritanın, kompleks Minecraft yapıları yapması ile bilinen Blockworks tarafından tasarlandığını belirtmekte de fayda var. Dijital bir müze ve eğlence parkı karışımı görünen bu haritanın içerisinde, Minecraft'ın ilk aşamalarından son haline doğru ilerleyen bir tren yolculuğuna çıkmak da mümkün.

Her parçasında eğlenceli bir aktivite bulabileceğiniz müze, Minecraft severlerin hayranı olacağı bir proje gibi görünüyor. Minecraft'ın arkasındaki Mojang ekibi, haritayı iyice araştıranların farklı sürprizlerle karşılaşacağını da belirtmiş. Dünya çapında 250 milyon kopya satmayı başaran oyunun geçmişine doğru yolculuğa çıkma fikri epey eğlenceli görünüyor.

Tabi ki 10. yıl kutlamaları sadece müze haritası ile bitmeyecek. Hatırlarsanız Microsoft, oyunun orijinal yapımcısı Notch'u davet etmediği bir etkinlikte önemli yeni güncellemeler açıklanacağının sözünü vermişti. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum