Miyazaki, Elden Ring'i Anlattı - Yine Zor Bir Oyun Bizi Bekliyor

Açık dünyada Souls keyfi diye buna denir

Microsoft'un E3 2019 konferansının en özel anlarından biri From Software'in yeni oyunu Elden Ring'in fragmanının gösterilmesiydi. Hidetaka Miyazaki ile George RR Martin işbirliğinin ürününü oldukça merak ediyorduk, henüz merakımız giderilmedi ama fragmanda o Souls havasını hissetmek bile harika oldu.

Sununum ardından Xbox Wire sayfası Miyazaki ile yaptığı bir röportajı yayınladı ve bu röportaj sayesinde oyunla ilgili çeşitli detayları da öğrenme şansı elde ettik.

From Software, Elden Ring üzerinde çalışmaya Dark Souls 3'ün The Ringed City DLC'sini bitirdikten hemen sonra başlamış, yani yaklaşık 3 senedir üzerinde çalışılan bir proje bu. Miyazaki, bu oyunun Dark Souls serisinde yapamadıkları şeylerle dolu karanlık bir fantastik aksiyon RYO olacağının altını çiziyor.

Elden Ring, Sekiro: Shadows Die Twice ile eş zamanlı olarak geliştirilmiş. Sekiro aksiyona odaklanırken, Elden Ring ise rol yapma öğelerine odaklanacak. Miyazaki Souls serisinin o ünlü savaş mekaniklerinin de korunacağını söylemiş laf arasında.

Elbette söz konusu bir From Software oyunu olduğunda akla ilk gelen şey zorluk seviyesi oluyor. Hatırlarsanız Sekiro'nun çıkışının ardından oyunlarda kolay mod seçeneğinin bulunması gerektiğine dair tartışmalar bir kez daha alevlenmişti. Miyazaki aynı diğer From oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da oyunculara zorlu mücadelelerinin üstesinden gelme keyfini yaşatacağını söylüyor ve bunun oyuncular için son derece tatmin edici bir deneyim olacağını söylüyor. Miyazaki, Sekiro için Soulsborne oyunları kadar zor değil demişti ama o türe alışık olanlarımız yeni mekaniklere alışana kadar akla karayı seçmişti biliyorsunuz :) Bu oyunun da o sevdiğimiz sert zorluk seviyesine sahip olacağını bilmek çok güzel.

Sekiro, ismi belli olan bir karakterin hikayesini anlatıyordu; Elden Ring ise yine Soulsborne oyunları gibi kendi karakterimizi yaratmamıza izin verecek. Oyunda silahlar ve büyüler kullanabilecek, farklı oynanış tarzları benimseyebileceğiz. Oyunda bolca da karakter kişiselleştirme özelliği bulunacak. Yani Elden Ring, tür olarak Soulsborne serisine çok yakın bir oynanış deneyimi sunacak diyebiliriz.

Miyazaki, oyunun en büyük farkının açık dünya olacağını söylüyor. Elden Ring, From Software'in bugüne kadar geliştirdiği en büyük oyunmuş. Oyun dünyası tehlikeler ve tehditlerle dolu olacak, çok geniş alanlarda dolaşmamıza imkan tanıyacakmışız. Ancak seride görmeyi sevdiğimiz, iç içe geçmiş tasarımlara sahip çok katlı mekanlar ve kaleler de göreceklerimiz arasında.

Oyunun isminin ne ifade ettiği şeklindeki bir soruya "bu, oyun dünyasını tanımlayan gizemli konsepte verdiğimiz isim" diyo Miyazaki. Fragmanda da gördüğümüz gibi bu Elden Ring parçalanmış ve bu da oyunun en önemli temalarından biri olacakmış. Bu konu hakkında daha fazla bilgi vermiyor ünlü yönetmen.

Miyazaki'nin belirttiği bir diğer kısım ise boss savaşları. Boss savaşlarını tasarlamaktan büyük keyif aldıklarını söyleyen Miyazaki, oyunda karşımıza benzersiz ve korkutucu bosslar çıkaracaklarının da garantisi veriyor.

George RR Martin'in oyuna olan katkısına gelirsek, kendisi oyun dünyasındaki mitosları yazmış diyebiliriz. Bu mitoslarda birbirinden ilginç karakterler, gizemli ve mistik unsurlar ve elbette drama yer alıyormuş. Bu da oyunun hikayesini merak etmek için bir başka sebep.

Elden Ring PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak ama elimizde henüz bir çıkış tarihi yok.

YORUMLAR
Kaan
10 Haziran 2019 18:37

Keşke George R. R. Martin'lede oyun hakkında bir röportaj yapsalar. Birde onun ağzından oyunu öğrensek. Miyazaki reis hep mekaniklerden konuşuyor, hikayeden bahsetmiyor. Martin reis edebiyatçı olduğu için belki hikayeden bahsederdi.

Walter o`Dim
10 Haziran 2019 17:54

Açık dünya olayını kotarabilir inş . Hikaye dövüş konusunda güvenimiz tam zaten.

bekokobe35
10 Haziran 2019 17:40

Babam çıksa.

İlhanlı
10 Haziran 2019 17:34

"Ancak seride görmeyi sevdiğimiz, iç içe geçmiş tasarımlara sahip çok katlı mekanlar ve kaleler de göreceklerimiz arasında."Gelsin bakalım. Dolu bir açık dünya oyunu göreceğiz umarım :)

NcZ
10 Haziran 2019 17:31

GRR Martin'in rolü daha büyük sanıyordum; umarım Sekiro'nun ötesine taşıyabilirler hikaye anlatımını.

Parolamı Unuttum