Mount & Blade II: Bannerlord’un Çok Oyunculu Sınıf Sistemi Açıklandı

Bir de çıkış tarihi bilgisi paylaşılsa artık...

Yıllardır beklediğimiz, bekleyişimizin ne kadar süreceğini de halen bilemediğimiz Mount & Blade II: Bannerlord geçtiğimiz haftalarda çok oyunculu kapalı beta sürecine girmişti. Taleworlds Entertainment bu süreç ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Steam’de paylaşılan geliştirici günlüğünde çok oyunculu sınıf sisteminden bahsediliyor.

Seçtiğiniz sınıfa göre önceden tanımlanmış malzemelerle geliyor karakteriniz. Piyade (Infantry), Menzilli (Ranged) ve Süvari (Cavalry) şeklinde üç sınıf bulunuyor ve her bir sınıfın kendine has avantajları ve zayıflıkları var. Dolayısıyla her senaryoda etkin olacak bir sınıf gibi bir durum yok. Bazı sınıflar diğerlerine göre daha güçlü ve daha iyi donanımlarla gelebiliyor, ama bu otomatik olarak daha iyi bir performans sergileyecekleri anlamına gelmiyor.

Daha yüksek maliyetlerle geldikleri için tercihlerimizi kısıtlayan bir durum olacak bu. Bu tarz bir sınırlandırma ile koordinasyonu, iletişimi ve sinerjiyi ön plana çıkarmayı hedeflemiş yapımcı ekip.


Bannerlord’da da bir ‘perk’ sistemi bulunacak. Bu sistem oyunculara dilerlerse ekipmanlarını değiştirme, böylece tercih ettikleri sınıfı kendi oyun tarzlarına uygun hale getirmek veya karşılarındaki takıma yanıt verecek şekilde uyarlamak imkânı verecek.

Oyunda Warband’deki sisteme benzer bir para sistemi de bulunacak, oyundaki paramız puan (point) olarak adlandırılıyor. Karakterimiz için malzeme almakta veya sınıf seçiminde bu puanları kullanacakmışız.

Geliştirici ekip, “genel olarak, çok oyunculu sınıf sistemindeki bu değişikliklerin ekip çalışmasını ve iletişimi teşvik eden daha adil, daha erişilebilir bir çok oyunculu deneyim yaratacağını ve oyunu Mount & Blade oyunlarının özünde bulunan beceriye dayalı savaş sistemine odaklayacağını düşünüyoruz. Bir bakışta rakibinizin kim olduğunu, yeteneklerini ve sınırlılıklarını anlamanıza imkan verecek ve oyunun dengeli olmasını sağlayacak bir sistem bu” diyorlar.

Detayları Mount & Blade II: Bannerlord'un Steam blogunda okuyabilirsiniz.

Oyunun çok oyunculu kısmı için kapalı beta devam ediyor. Açık beta süreci olur mu, olursa ne zaman olur, daha da önemlisi artık ne zaman çıkar, merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Walter o`Dim
13 Temmuz 2019 12:48

Patlamaya geliyor balon

ilkersarikaya07
13 Temmuz 2019 02:52

Şimdi atalarımızın bir sözü var "Fazla naz aşık usandırır" Usandık usanıcaz az kaldı. Her geçen gün isteğim ve arzum biraz daha azalıyor.

memoefe
12 Temmuz 2019 21:09

Bannerlord'u sürekli yakından takip eden biri olarak söylüyorum, gamescon'da çıkış tarihi duyurmalılar, gerekirse bir sene kaldı demeliler ama duyurmalılar. Betası başlamış olduğunu da düşününce bence 2020nin ilk çeyreğine kadar olan bir zamanda çıkıyor olmalı. (her sene kendisine aynı şeyi söyler) 

yeknesak
12 Temmuz 2019 20:16

Bence bu oyun çok büyük patlayacak. Kemik kitlesi yine severek oynar ama sırf yapılan muhabbetlerden öğrenip bekleyen bir sürü insan var. Özellikle grafik ve bi önceki oyuna çok benzediği yönünde müthiş eleştiri alacak.

waltran
yeknesak
13 Temmuz 2019 20:44

//www.youtube.com/watch?v=obO5sbziqjM

 2014 teki şu videoyu izleyip heyecanlandığımı hatırlıyorum...


memoefe
yeknesak
12 Temmuz 2019 21:06

Kemik kitle sevecek doğru ama oyunun eski grafikleri ya da öncekine benzer grafikleri olduğunu söylemek haksızlık olur be. 1000 kişilik savaş alanları için bu grafikler aşırı iyi.

xlight007
memoefe
12 Temmuz 2019 23:13

yeni at görsellerini görmedin galiba warband motoruyla yapılmış eşeklere benziyor

yeknesak
memoefe
12 Temmuz 2019 21:31

Bence de çok iyi. Kemik kitle deyince biraz kendimden uzaklaştırmış gibi olmuşum, bende o kadroya dahilim ve oyunu bekliyorum ama piyasa da çıkan oyunlara mok atmak için bekleyen büyük bi kitle var. Eskisi gibi değil maalesef, olay bi yerden patlak verince önünü alamıyorlar. Bu kadar bekletildikten sonra bannerlordada bence tam olarak öyle olacak.Edit: yorumu düzenleyince kendinden geçti, o yüzden tekrar atıyorum.

yeknesak
memoefe
12 Temmuz 2019 21:28

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Parolamı Unuttum