MWC 2020 De İptal Edildi

Corona darbesi

Geçtiğimiz gün Nvidia ve Sony, dünyanın en büyük mobil etkinliklerinden biri olan Mobile World Congress 2020'ye katılmayacaklarını açıklamış ve buna sebep olarak da Uluslararası Sağlık Örgütü'nün coronavirüs için küresel çapta acil durum ilan etmiş olmasını göstermişlerdi. Ancak buna rağmen fuarın organizatörleri MWC 2020'nin planlandığı gibi gerçekleşeceğini, ertelenmeyeceğini ve aralarında Huawei ve ZTE gibi isimlerin de bulunduğu iki binden fazla katılımcıya sahip olacağını açıklayarak gerekli sağlık önlemlerinin alındığını söylemişti.

Bu açıklamanın üzerinden henüz 2 gün geçmişken MWC 2020'nin iptal olduğu resmi olarak açıklandı. Etkinliği düzenleyen GSMA git gide artan belirsizliği sona erdirmek üzere kararını açıkladı ve GSMA CEO’su John Hoffman, salgın yüzünden etkinliğin gerçekleşmesinin imkansız hale geldiğini belirtti.

Aslında bu karar oldukça doğru, çünkü işin içinde ciddi bir salgın var ve dünyanın dört bir tarafından binlerce katılımcının bir araya geldiği bu tür etkinlikler de risk içeriyor. Zaten daha önce de Berlin'de düzenlenecek olan PUBG etkinliği ertelenmişti, salgın ihtimalinin Avrupa ülkelerindeki fuar ve etkinlikleri de etkilemeye başlaması önümüzdeki dönemlerdeki benzer etkinlikleri de şüpheli hale getiriyor.

Her ne kadar havaların ısınmasıyla virüs salgınının yavaşlayacağı söylense de bu konuda da kesin konuşulamadığını belirtmek lazım. Dolayısıyla yıl içerisindeki büyük oyun fuarlarının da bu durumdan etkilenme ihtimalleri devam ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum