Merakla Beklediğimiz Netflix Animasyonları

Dişinizi sıkın!

Şu sıralarda hepimiz Netflix'e gelen zamları konuşuyor olsak da bugün rotamızı, aynı platforma gelecek animasyonlara çeviriyoruz. Bildiğiniz üzere Netflix, Witcher serisinin yakaladığı başarının ardından gözlerini oyun dünyasına dikmiş durumda. İşte bu planlama kapsamında yakın zamanda platformda bol bol yeni animasyon göreceğiz. Bugünkü listemizde de geleceğin Netflix uyarlamalarına şöyle bir göz gezdiriyoruz.

Dota: Dragon's Blood (25 Mart)

Listemize ilk olarak çıkış tarihi en yakın olan animasyon ile başlıyoruz. Valve'ın artık kült bir klasik haline dönüşen oyunu Dota'yı işleyecek bu yapım hakkında elimizde bolca bilgi var. Öncelikle oyundan tanıdığımız Mirana, Dragon Knight, Luna ve Invoker gibi isimlerin karşımıza çıkacağını öğrenmiş durumdayız. Hikayenin odağı Dragon Knight olacak olsa da Fymryn isimli bir karakterin yaratacağı kaosu takip edeceğiz. Şimdiye dek iki farklı fragmanı yayınlanan Dota: Dragon's Blood, çizim kalitesi anlamında Netflix'in bir diğer animasyonu olan Castlevania'yı andırıyor.

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Netflix'in odağını oyun dünyasına çevirmesinin en büyük nedeni, Henry Cavill'in Geralt rolünü oynadığı Witcher uyarlaması oldu. Tabii ki bu başarının dibini ekmeğin köşesi ile sıyırmak isteyen dijital platform, kısa süre sonra Nightmare of the Wolf isimli animasyonu duyurdu. Yönetmen koltuğunda dizinin de yönetmenliğini yapan Lauren Schmidt Hissrich'in bulunacağı bu yapım, hepimizin çok sevdiği ve Witcher dünyasının Hulusi Kentmen'i olan Vesemir'i konu alacak. Animasyonun logosu ve Netflix sayfası açık olsa da henüz kendisi hakkında elimizde daha fazla bilgi yok.

The Cuphead Show (2021)

Sizleri bilmem fakat gönlümde taht kuran yapımlardan biridir Cuphead. Karakter ve bölge tasarımları, müzikleri ve eğlenceli oynanışı ile yıllardır bilgisayarımdan bile silme zahmetinde bulunmadığım oyun sonunda hak ettiği özel şovuna kavuşuyor. İlk dört bölümünden görüntülerin sızdığı bu animasyon hakkında uzun süredir bir açıklama gelmedi fakat projenin devam ettiğini biliyoruz. StudioMDHR'ın destekleri ile çekilecek animasyonun -bana göre- en dikkat çeken yanı, tasarımların King Features Syndicate tarafından yapılacak olması. Bizim Temel Reis adıyla bildiğimiz efsanevi Popeye'ın yapımcısı olan stüdyo, Cuphead ve Mugman'e gereken değeri gösterecektir diye umut ediyorum.

Sonic Prime (2022)

Sonic'in 2019 yılında düşen görüntülerini hatırlıyor musunuz? İnsansı yapısı ile pek çok oyuncunun eleştirdiği bu yapım, yeni bir rota çizmek için ekstra süre isteyerek ortaya muhteşem bir iş çıkartmıştı. Tabii ki bu başarının ardından Sonic serisine ikinci film ve bir animasyon serisi hediye edildi. İkinci filmin çekimleri şu sıralarda devam ediyor olsa da bugünkü konumuz, Sonic Prime isimli animasyonun ta kendisi. Netflix ve Sega, şimdilik bizlerle çok fazla bilgi paylaşmamış olsa da projenin geliştirilmeye başladığını biliyoruz. İlerleyen günlerde animasyon ile ilgili daha fazla şey öğrenebileceğimize inanıyoruz.

Terminatör

Gönülden bağlı olduğum yapımlardan biri de Terminator. Son yıllarda seri, eski değerini kaybetmiş olsa da hala bir umut ışığı mevcut. İşte bu ışığın en iyi şekilde parlatılabileceği yer de animasyon serileri olabilir. Mattson Tomlin imzalı bu iş henüz geçtiğimiz aylarda açıklandığı için elimizde resmi bir gösterim tarihi ya da net detaylar mevcut değil. Öte yandan animasyonun ikinci filmi konu alacağı iddia ediliyor.

Tomb Raider

2013 yılında gelen Tomb Raider oyunu ile birlikte Lara Croft'un geçmişine bir sünger çeken Square Enix, sevilen seriyi bir de beyaz perde uyarlaması ile taçlandırmıştı. Fakat şimdi sıra, Lara'nın en yeni macerası olan animasyon dünyasına geldi. Netflix tarafından sipariş edilen bu yeni animasyon hakkında elimizde çok fazla bilgi bulunmuyor olsa da senaryonun, The Witcher: Blood Origin'in yapımcılarından olan Tasha Huo tarafından yazılacağını biliyoruz.

Magic: The Gathering (2021)

2019 yılından beri Magic: The Gathering tutkunları Netflix animasyon uyarlamasını bekliyor. Bahsi geçen yapımlar içerisinde en çok para harcanacak olan bu animasyon, Marvel evreninin yıldızları Russo Kardeşler tarafından yönetilecek. Çocukluktan beri Magic: The Gathering tutkunu olduğunu belirten ikili, 2 senedir bu proje üzerinde çalışıyor olsa da henüz elle tutulur bir görüntü görmedik. Bakalım merakla beklenen yapım bu sene gösterime girecek mi?

YORUMLAR
Kaan
13 Mart 2021 23:29

Wizards of the Coast ile işbirliği sadece Magic: the gathering'le sınırlı değildir umarım. Hazır WotC'u yakalamışken bir tanede Dungeons and Dragons animasyonu araya sıkıştırsınlar. Filmi veya diziside olur. 

Srinelli
13 Mart 2021 18:54

ilk kez bu sitede magic the gathering ile ilgili bir haber goruyorum.  Yakinda epic de izometrik bir oyunu da cikacak. Amacim mtg ile ilgili kafaniza tas atmak :D

Yanlissam ozur dilerim.

Decypher
Srinelli
15 Mart 2021 19:02

MTG koleksiyonumun nadide parçalarını dökmeyeyim şimdi buraya Srinelli :P

Decypher
Decypher
21 Mart 2021 00:09

Kaybedilen kart olsun, her zaman telafisi var :) Ben çok kart dağıttım ama yine nostalji hissiyle bir 1000 tane falan hala bulunduruyorum elimde. Sağlam desteler yapacağız diye strateji kurar, kart çalışırdık hakikaten. Liseliler bilmez :D

Srinelli
Decypher
16 Mart 2021 12:12

Ben maalesef 99 depreminde buyuk bir bolumunu kaybettim fiziksel kartlarimin. Dokebilirsin abi benim icin sorun yok. Simdi twitch de gencleri goruyorum, nasil yani fiziksel kartlar mi diye sasiriyorlar. Daha casual olanlarin adi geciyor haliyle ama gunlerce defence icin kart calistigimi biliyorum. Sevdigim takip ettigim bir yerde gorunce hosuma gitti.


Parolamı Unuttum