Netflix, The Witcher İçin İnteraktif Bir Harita Hazırladı

Olay akışını netleştirelim demişler...

Netflix’in The Witcher uyarlamasının ilk sezonunu geride bıraktık malum. Kitaplardan ve oyunlardan ayrıştığı yerler de oldu. İlk sezonun anlatımında sürekli olarak ileri geri sıçramalara yer verilmişti. Herhalde bazıları için olayların akışının takip etmek zor olabilir diye düşünüp, interaktif bir haritada zaman akışını göstermeye karar vermişler. Haritaya şuradan ulaşmak mümkün.

Bir yandan dizide yer verilen olayların tarihi akışı daha net bir şekilde ortaya konurken öte yandan kıtanın durumu ve farklı siyasi bölgeler de gözler önüne serilmiş oluyor. Bu interaktif haritanın kanon olarak kabul edilip edilmediği ise net değil. Sadece dizinin akışı için mi hazırlandı yoksa bundan sonra bu hikaye örgüsü üzerinden mi devam edilecek, bununla ilgili bir bilgi paylaşılmamış.

Haritada dört ana akış paylaşılmış durumda. Birisi genel tarihi akış. Diğerleri ise Geralt, Yennefer ve Ciri’nin tarihçeleri diyebiliriz.

Bence harita gayet güzel, işlevsel bir harita olmuş. Türkçe versiyonunun da hazırlanmış olması hoş bir detay olarak not edilebilir. Siz ne düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum