Nintendo, Orijinal Switch'in İşlemcisini Güçlendirmeyi Planlıyor

Daha hızlı bir Nvidia Tegra mı?

Nintendo dün bir süredir dedikodularını duyduğumuz açıklamayı yaptı ve Switch'in el konsolu versiyonu olan Switch Lite'ı duyurdu. Ancak bu dedikoduların bir de diğer tarafı var, Nintendo'nun yeni ve güçlendirilmiş bir Switch de duyuracağı söyleniyordu. Nintendo of America başkanı Doug Bowser konuyla ilgili açıklama yaptı ve Switch Lite'ın bu sene içinde çıkacak olan tek yeni versiyon olduğunu, ortada Switch XL olmadığını söyledi.

Ancak bu, mevcut Switch versiyonunun yenilenmeyeceği anlamına gelmiyor.

Nintendo'nun Federal İletişim Komisyonuna (FCC) yaptığı yeni başvuru, orijinal Switch donanımda bazı değişikliklere gidileceğini gösteriyor ama bu yeni versiyon farklı bir isim altında değil, aynı şekilde satılmaya devam edecek. Bunu belki zamanında Xbox 360'ın geçirdiği değişimlere benzetebilirsiniz, konsol ismi aynı kalmasına rağmen çeşitli revizyonlar yapılmıştı. Orijinal Xenon konsolunun ardından Zephyr revizyonunda cihaza HDMI girişi eklenmiş, GPU soğutucusu değiştirilmiş; Falcon'da ise daha köklü bir değişiklik yapılmıştı.


Nintendo da aynı şeyi yapmayı planlıyor çünkü "Sınıf II İzin Değişimi" talebinde "SoC türünün değişimi, NAND Bellek türünün değişimi, bu iki bileşen değiştiği için CPU kartının değişimi" yeniliklerinden bahsedilmiş. Bu da yeni bir konsol için yeni sertifika almaya gerek kalmadan bu değişikliklere onay istendiği anlamına geliyor.

Burada SoC denilen şey system-on-chip, yani Switch'teki Nvidia Tegra işlemci. Bu yeni yongalar sayesinde Switch'te daha az yavaşlama, daha kısa yükleme süreleri, daha uzun pil ömrü görmek mümkün olacak.

Nintendo bu yeni versiyonu duyuracak mı, yoksa insanlar Switch alırken 'acaba işlemcisi yeni mi, eski mi" diye kafa karışıklığı yaşamasın diye sessizliğini koruyacak mı, bunu da ileriki günlerde görürüz.

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
12 Temmuz 2019 01:44

2020'de güçlendirilmiş bir Switch'in çıkacağı da sızmıştı, bununla o farklı şeyler sanırım.

Decypher
ilke_kurtlutepe
12 Temmuz 2019 09:39

Evet farklılar, henüz 'Pro' denilen yeni cihaz hakkında bir bilgi yok.


ugur_sezgun
11 Temmuz 2019 18:01

bence en önemli sebep mevcut Tegra işlemcideki açıktan ötürü aletin hacklenmesi ve önlenemez bir açık olması :) En başta buna çözüm getirmek istiyorlar, yanına da birkaç + özellik koymaları pek doğal

Parolamı Unuttum