Nintendo Türkiye Pazarına Geri Dönüyor!

Nortec'ten boşalan koltuk dolmak üzere

Nintendo'nun Türkiye distribütörü Nortec Eurasia 2012 yılında ticari operasyonunu durdurma kararı almış ve Nintendo Türkiye pazarına veda etmek zorunda kalmıştı. Bu yüzden Nintendo yıllardır ülkemizde resmi olarak temsil edilmiyor ve dağıtılmıyordu. İşte bu durum çok yakında değişmek üzere.

Nintendocu sitesinin haberine göre 2016 yılından beri Yunanistan ve Balkan bölgesinin Nintendo distribütörü olan CD Media (ki kendisi Yunanistan merkezli bir firma) bu yıl içinde Türkiye pazarına girecek. Haberin ardından yaptığımız ufak bir araştırmayla CD Media'nın Yunan basınına yapmış olduğu açıklamaya ulaştık. Buna göre 22 Haziran 2016 tarihinden beri Yunanistan'da Nintendo ürünlerinin distribütörlüğünü yapan CD Media, Nintendo ile "CD Media Turkey" adı altında faaliyet göstermek üzere anlaşmış bulunuyor.

Habere göre yeni firma Nintendo ürünlerinin Türkiye pazarındaki resmi dağıtımını gerçekleştirecek ve bu distribütörlük yalnızca konsolu değil oyun ve yan ürünleri de kapsayacak (Nintendo Labo, amiibo gibi). CD Media Turkey, Türk oyunculara doğrudan destek sunacak.

CD Media henüz konu hakkında resmi açıklamayı yapmadı ama söz konusunu iddialar Yunanistan'ın güvenilir haber kaynaklarından geldiği için CD Media'nın Nintendo'nun yeni Türkiye distribütörü olmaya hazırlandığını söyleyebiliyoruz. Konu hakkında yeni bilgi edindiğimizde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum