Nioh 2’de Hayatı Kolaylaştırma Rehberi

Kim korkar hain yokai'den

İnsanlar “Nioh 2 ilk oyundan daha zor mu?” sorularıyla forumları işgal ededursun, biz de hazır oyunun PC versiyonu da çıkmışken oyunu kolaylaştıracağını düşündüğümüz birkaç naçizane öneride bulunalım dedik.

- Önceden oyunda beceri ve statlarımızı sıfırlamak için sadece Book of Reincarnation kullanıyorduk. Bunun yarattığı problem, bütün puanları baştan dağıtmayı gerektirmesiydi. Nioh 2’de durum farklı, Book of Reincarnation sadece statlarımızı sıfırlıyor. Silah ve Ninjutsu becerilerini, Omnyo Magic puanlarını sıfırlamak için Dojo ekranına girmemiz gerekiyor ve hepsini ayrı ayrı sıfırlayabiliyoruz. Sonra benim gibi BoR kullanıp, neden beceri puanlarım sıfırlanmadı diye bakmayın ekrana :/

- İlk oyunda olduğu gibi bu oyunda da Glory puanımız önemli. Kırmızı renkli üzerine kılıç dikilmiş mezarlarla etkileşime girerek diğer oyuncuların hayaletlerini (Revenant) çağırıyoruz. Yendiğimiz hayaletler bize Glory puanı kazandırıyor. Glory puanları, Starting Point menüsünde Teahouse sekmesi açılana kadar pek bir işe yaramıyor ancak eliniz değdikçe Revenant kesip önceden biriktirin. Çünkü Hidden Teahouse’da Glory karşılığında belli başlı eşyalar satın alabiliyorsunuz. Bu eşyalar arasında en önemlilerinden biri de Summoner’s Candle. Summoner’s Candle, öldüğünüz noktada kalan tecrübe puanını oraya kadar gitmeden ayağınıza getirdiği içi AŞIRI derecede işe yarayan bir eşya ve oyun içinde, özellikle başlarda çok az bulunuyor. Satın alabildiğiniz tek yer de Hidden Teahouse.


- İlk oyunda epey işe yarayan bir Omnyo Magic becerisi vardı: Sloth Talisman. Hem normal düşmanları hem de bölüm sonuç canavarlarını ağır çekime almayı sağlayan bu beceri, ilk oyunu çok kolaylaştırıyordu ama benim gibi “ağır zırhlı savaşçıyım, büyüyle ne işim olacak?” diyenlerin uzun süre haber olmamıştı bundan. Haberiniz hala yoksa varlığına sizi uyandırayım. Bölüm sonu canavarlarına ilk oyundaki kadar etkili olmadığı bariz, ancak yer yer normal düşmanlar da zorlayabildiği için hala çok işe yaradığı yerler oluyor. Mutlaka alın.

- Sloth Talisman’dan daha bile işe yarayan bir diğer beceri de, Ninjutsu ağacındaki Quick-Change. Quick-Change üzerinize bastığınız, belli bir süresi olan bir buff. İşlevi size normalde sizi öldürecek olan bir darbeden sağ çıkarıp belli bir yüksekliğin üzerine ışınlamak. Yani düşman sizi öldürecekken tepesinde belirip aşağı inerken Jumping Attack yapabiliyorsunuz. Çok ama çok işe yarıyor. Oyunun en başında açık değil ve açılmasını sağlayan Dojo görevini yapabilmek için belli bir miktar Ninjutsu puanı toplamış olmanız gerekiyor. Yani hiç sevmiyor olsanız bile Shuriken gibi temel Ninjutsu becerilerini alıp kullanmaya hemen başlayın ki Dojo görevi açıldığı anda girebilin. Ninjutsu seviyenizi 10’a çıkarmanız yeterli, her kazandığınız Ninjutsu beceri puanı bir seviye atladığınız anlamına geliyor. Beceri seviyelerinizi Titles menüsündeki Gameplay Record sekmesinden kontrol edebilirsiniz.

- İlk oyunda demircide Reforge ve Temper özellikleri vardı. Reforge elinizdeki silahın tüm pasif bonuslarını rastgele baştan karmaya yararken Temper istediğiniz özelliği seçip seçenekler dahilinde değiştirmeye yarıyordu. Reforge’un işlevsiz olduğunu anlamış olacaklar ki sadece Temper var artık. Temper özelliğini kullanmak için farklı çeşitleri olan Umbracite isimli materyalden harcıyoruz. Bu materyali de ana görevlerin daha zor versiyonları olan Twilight Mission’lardan veya yan görevlerden kazanıyoruz. İlk bitirişte sürekli olarak silah değiştireceğinizden çok önemi yok, ancak son düşmanı da indirdiğinizde Divine eşya klasmanı açılacak. Bunların üzerinde bolca oynama yapmak isteyeceksiniz. O normalde pek kullanmadığınız altınlar da yine burada devreye girecek.

- Oyunda ilerledikçe seviye atlamak için ihtiyacınız olan Amrita artacak ancak 100 Amrita gibi komik rakamlar veren Small Spirit Stone gibi eşyaları bulmaya devam edeceksiniz. Anlamsız bulabilirsiniz ancak değil; bu taşlar Yokai Shift özelliğinizi doldurma özelliğine sahip. Yani bölüm sonu canavarıyla kapışmadan önce ve hatta kapışırken Yokai Shift doldurmak isterseniz bunları kullanabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

- Beceri ağaçlarımızın yeni gelenleri olan Custom Active Skill’ler, aynı anda tek bir aktif beceriye atayabildiğiniz bonuslar barındırıyor. Bunlar kullandığınız becerinin hasarını artırmak, farklı element hasarlarına dönüştürmek, Ki Pulse kazancını artırmak gibi modifikasyonlar sağlıyor. Benim önereceğim spesifik bir tane var: Shiftling beceri ağacının sağ üst köşesindeki Refulgent Strike. Bu Custom Active Skill’i hangi beceriye atarsanız, herhangi bir düşmana son vuruşu o beceriyle yaptığınızda 2 kat Amrita kazanıyorsunuz. Olabildiğince çabuk alın, üst üste ölüp kaybettiğiniz tecrübe puanlarının acısı çok çok hafifleyecek. Bölüm sonu canavarlarına son vuruşları bu beceriyle yaptığınızda kazancınız büyük olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum