Nvidia, GeForce RTX 3060 Ekran Kartını Tanıttı

Şubat ayı sonunda piyasada

Nvidia, geçen senenin Eylül ayında RTX 3000 serisi ekran kartlarını duyurmaya başlamıştı ve RTX 3070, RTX 3080 ve RTX 3090 ekran kartları hem büyük bir ilgiyle karşılandı, hem de tüm dünyada neredeyse yok sattı. RTX 3000 ekran kartı ailesine en yeni katılan isim ise GeForce RTX 3060 ekran kartı oldu!

NVIDIA, dün akşam gerçekleştirdiği etkinlikte NVIDIA Ampere mimarisinin kullanıldığı yeni GeForce RTX 3060 ekran kartını milyonlarca PC oyuncusu için hazır hale getirdiğini duyurdu. Verimli, yüksek performanslı mimarisi ve ikinci nesil NVIDIA RTX ile RTX 3060, NVIDIA DLSS ve diğer teknolojileriyle donanım ve ışın izleme teknolojisi desteğini bir araya getiriyor.   GeForce RTX 329 dolardan başlayan fiyatlarla oyuncularla buluşacak. Bu da RTX 3070'in 499 dolardan başlayan fiyatlarıyla kıyasladığımızda son derece uygun bir giriş noktası sunuyor.

Yepyeni oyunlarla birlikte sinematik grafikler ve gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi sayesinde daha büyük dünyaların kapıları aralanırken bu oyunlar sadece RTX destekli platformlarda oynanabilecek. GeForce RTX 3060, GTX 1060'ın iki katı raster performansına ve 10 katı ışın izleme teknolojisi performansına sahip. Bu sayede Cyberpunk 2077 ve Fortnite gibi son teknoloji oyunlar saniyede 60 karede RTX teknolojisiyle müthiş bir performans artışının yakalandığı güçlü bir oyun PC platformunun temeli oluşturacak.

RTX 3060 şu özelliklere sahip:

• 13 gölgelendirici-TFLOP
• Işın izleme desteği için 25 RT-TFLOP
• NVIDIA DLSS desteğine güç sağlamak için 101 tensör-TFLOP (Derin Öğrenme Süper Örnekleme)
• 192 bit bellek arayüzü
• 12 GB GDDR6 bellek

Yeniden boyutlanabilir BAR, RTX 3060 ile başlayarak tüm GeForce RTX 30 serisinde desteklenecek. Uyumlu bir ana kartla birleştirildiğinde bu gelişmiş PCI Express teknolojisi, tüm GPU belleğine aynı anda CPU tarafından erişilmesine olanak tanıyarak birçok oyunda performans artışını sağlıyor.

Tüm RTX 30 Serisi ekran kartları gibi, RTX 3060 da GeForce oyun yeniliklerinin üçlü teknolojisini destekliyor: Performansı ve görüntü kalitesini artıran NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex ve NVIDIA Broadcast. Gerçek zamanlı ışın izleme desteğiyle birlikte bu teknolojiler, dünyanın dört bir yanındaki oyunlara ve oyunculara benzersiz performans artışı sağlıyor ve GeForce oyun platformunun temelini oluşturuyor.

GeForce RTX 3060, Şubat ayı sonlarında 329 dolardan başlayarak, ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY ve Zotac gibi en iyi eklenti kart sağlayıcılarından stok ve fabrika overclock modelleri de dahil olmak üzere özel kartlar olarak satışa sunulacak. GeForce RTX 3060 ekran kartlarını büyük perakendecilerde ve dünyanın dört bir yanındaki büyük üreticiler aracılığıyla satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum