Nvidia'dan 'Super' Bir Şey Geliyor

Yeni bir yazılım mı? Yeni ekran kartı mı? Yeni özellik mi?

Nvidia dün gece oldukça ilginç, kısa bir video yayınladı ve Super bir şeyin yolda olduğu müjdesini verdi. Videoda bunun ne olduğuna dair en ufak bir ipucu yok, elimizdeki tek şey Super logosu. Yüz binin üzerinde izlenen videonun yorumlar kısmı da haliyle tahminlerle dolup taşmış. Nvidia yeni bir ekran kartı duyurmaya hazırlanıyor olabilir mi dersiniz?

AMD bildiğiniz gibi yeni nesil Navi GPU mimarisini kullanan kartlarını gelecek hafta Computex fuarında tanıtmaya hazırlanıyor. Hatta bundan saatler önce TechRadar'ın verdiği habere göre AMD Navi RX 3080'in teknik özellikleri sızdırıldı ve bu kartın tahmin edildiği gibi RTX 2080'le değil, RTX 2070'le yarışacak kapasitede olduğunu gördük.


Nvidia'nın bu Super açıklamasının zamanlaması bu bakımdan çok ilginç ve Navi duyurusunu gölgede bırakacak bir şeyler planladıkları anlamına da geliyor olabilir. Yine de ilk Navi ürünlerinin Nvidia'dan performans tahtını kapmayı başaramayacağını düşünürsek, farkı daha da mı çok açmak istiyorlar dersiniz?

TechRadar, videoda kullanılan Super logosu tasarımının Nvidia RTX Founder Edition kartlardaki stille aynı olduğunu ve videonun GeForce YouTube kanalından yayınlanmış olmasının da bunun bir oyun ürünü olduğunu gösterdiğini söylüyor ki kulağa gayet mantıklı gelen bir tahmin bu. Yani duyurulacak olan şey RTX kartlarının Super versiyonları olabilir.

Diğer yandan bunun bir donanım değil de yazılım çıkma ihtimali de var. Örneğin Super DLSS veya Super DXR gibi bir özellik çıkabilir bu sürprizin altından.

Sanırım bu sorunun cevabını almak için de pek fazla beklememiz gerekmeyecek, çünkü Computex ve E3 fuarları artık kapımızda.

YORUMLAR
Norrec_
27 Mayıs 2019 14:26

üst tabaka enayileri söğüşleyecek yine desene, RTX dedi kaç tane adam gibi oyun var allah aşkına.. hep aynı HYPE mantığı ile gidiyorlar işin diğer tarafı başarılılar da tabi burada bizim yalancı ve paragöz yayıncıların da büyük emeği var beleşe sistem yada ekran kartı veriyor nvidia bunlara sonra dinleri tanrıları Nvidia oluyor. hep aynı terane..

N1k0laT3sla
26 Mayıs 2019 23:35

Nvidia, Araba Yag satacak sanirim bundan sonra.

emrahcey
25 Mayıs 2019 15:16

Başıma bir iş gelmeyecekse söylemek isterim ki, PC sektöründe giriş seviyesi 800 USD hatta 1000 USD ekran kartları görmemiz, kaçınılmaz olacak.

SevişenBoğa
24 Mayıs 2019 17:06

Başıma bir iş gelmeyecekse söylemek isterim ki, NVIDIA bu sektörün John Wick'idir. Ölmez. :P

SentinelEru
24 Mayıs 2019 12:54

youtube yorumları efsane :)

ByGus
SentinelEru
24 Mayıs 2019 13:54

Onu bende gördüm, harikalar resmen:D


Parolamı Unuttum