Ocak'ta Ne Oynasak?

Yıla merhaba diyoruz

İnsanlık tarihine adını altın harflerle yazdıracak korkunç bir yılı geride bıraktık. Bizler 2020 yılını oyun tarihine geçecek bir yıl olarak görürken karşımıza çıkan hayal kırıklıkları, ertelemeler ve skandallar başımızı ağrıtmış durumda. Fakat 2021 yılının çok daha iyi geçeceğini umuyor ve yılın ilk ayında bizleri heyecanlandıran oyunları sizler için sıralıyoruz.

12 Ocak - King Arthur: Knight’s Tale (Erken Erişim) (PC)

Sıra tabanlı RYO oyunlar, 2020 yılı ile birlikte tekrar popülarite kazanmaya başladı. Türe olan ilgiye kayıtsız kalmak istemeye NeoCore Games, Kickstarter üzerinden King Arthur: Knight’s Tale projesi için 155.000£’a yakın bir destek almayı başardı.

King Arthur: Knight's Tale, türe ve temel aldığı hikayeye farklı bir bakış açısı getirmek için geliştiriliyor. Örneğin bu senaryoda ana odağımız Kral Arthur değil, kendisinin en büyük düşmanı olan Mordred. Birbirlerini aynı anda katleden bu ikili arasında bu kez Mordred’i canlandıracağız. Lady of the Lake tarafından tekrar diriltilen Mordred’ın görevi ise Arthur’u yok etmek olacak.

Tabii ki bu macera boyunca ekibimize alabileceğimiz otuz farklı karakteri güçlendirecek ve pek çok zorlu savaşa gireceğiz. RYO elementlerini barındıracak oyunda kapsamlı bir loot sistemine ek olarak detaylı görevler de bulunacak. Bakalım King Arthur: Knight’s Tale, sıra tabanlı oyunları sevenlerden nasıl bir not alacak?

14 Ocak - Scott Pilgrim vs. the World: The Game - Complete Edition (PC, PS4, XB1, NS)

Scott Pilgrim hikayesi küllerinden diriliyor. Adını aldığı çizgi roman efsanesinin oyunu olan Scott Pilgrim vs. the World: The Game, yeni nesil konsollar üzerinde çıkış yapacak. Temelinde yeni bir oyun olmasa da Scott Pilgrim’i listeye eklememenin ihanet olacağını düşündüğümüz için kendisi listemize ikinci sıradan giriş yaptı.

Ubisoft 14 Ocak’ta karşımıza çıkacak Complete Edition’ın bir remaster ya da remake olmadığının altını kalın kalın çiziyor. Scott Pilgrim’in Ramona Flowers’a olan aşkını ve Flowers’ın 7 ölümcül eski sevgilisini tokat manyağı yapacağımız oyun, yeni nesil konsolların da vazgeçilmezleri arasına girecek gibi görünüyor. Öte yandan Ubisoft’un yine oyunun fiziksel türevlerini üretmeyeceği de kulağımıza gelen söylentiler arasında.

Beat ‘em up türünün en şahane ve renkli örneklerinden biri olan Scott Pilgrim vs. the World: The Game, Complete Edition versiyonu ile yeni nesil konsollarda da yaşamaya devam edecek.

20 Ocak - Hitman 3 (PC, PS4, PS5, XB1, XSX)

Yeni nesil Hitman hakkında söylenebilecek çok fazla şey var. Uzun süredir geriye doğru gitmeye başlayan seriyi Hitman 2 ile birlikte şaha kaldıran IO Interactive, serinin üzerine tereyağı sürerek Agent 47’yi tekrar karşımıza çıkartmaya hazırlanıyor.

Yayınlanan açılış görüntülerinde Agent 47’nin çok daha büyük bir amaca hizmet etmeye başladığını gördüğümüz Hitman 3, bu kez bizleri çok daha çarpıcı mekanlara götürecek. Arkasına yeni nesil desteğini de almayı başaran Agent 47, eskisinden daha kel ama bir o kadar daha karizmatik görünüyor. Hitman 2 ile birlikte seriyi köklerine döndüren IOI, Hitman 3’te de kurbanlarımızı her türlü hainlik ve kumpas ile elimine etmemizi sağlayacak.

Ocak ayının son günlerinde karşımıza çıkacak Hitman 3’ün, oyunun boyutunu küçülterek geleceğini de belirtelim. Bu kez üç oyunun toplam genişliği 100 GB’ı aşmayacak. En azından IO Interactive geliştiricilerinin iddiaları o yönde.

28 Ocak - The Medium (PC, XSX)

Xbox Series X’in ilk tanıtım etkinliğinde karşımıza çıkan The Medium, yeni nesil konsolların gücünü gösterebilmesi ile birlikte dikkat çekmişti. Kimilerinin orijinal Silent Hill’i anımsattığını söylediği bu psikolojik korku oyunu, Ocak ayını bıçak sırtında bitirmemizi sağlayacak.

Oyunda 90’lı yılların sonunda yaşamış Marianne isimli bir medyumu canlandırıyoruz. Polonya’nın Krakow bölgesinde yaşayan Marianne, gördüğü sanrılar sebebiyle Krakow’daki bir oteli ziyaret etme ihtiyacı hissediyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu otelde işler yolunda gitmiyor ve Marianne’in neden bu sanrıları gördüğünü anlayabileceğimiz olaylar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu macerada karakterimizin boyutlar arasında sorunsuzca geçiş yapabilmesi de oyunun temel mekaniklerinden biri olacak.

Tanıtıldığı günden beri merakla beklenen The Medium, bu hızlıca evren değiştirebilme sistemi sayesinde bu yılın sürprizlerinden biri haline gelebilir. Bakalım oyun, atmosferi ve mekanikleri kadar korkutucu olmayı da başarabilecek mi?

YORUMLAR
yusufulas
4 Ocak 2021 21:08

@sSnake Gamepass ile oyuna ilk günden erişilebilecek konuda yazılmamış ama ucuz bir alternatif olabilir.

sSnake
yusufulas
5 Ocak 2021 00:25

Evet yorumu atarken de GP'a geleceğinden haberdardım ancak abonelik değil de satın alma söz konusu olduğu için hiç girmedim oraya. Ama tabi fiyatı yükselttiler böyle tek seferde oyna geç bir oyunu satın almaktansa GP ile daha mantıklı şayet oynamak için insanın kısıtlı zaman sıkıntısı yoksa.


sSnake
4 Ocak 2021 17:20

The Medium'un yerel fiyatı maalesef uçtu. Daha önce 79₺ olarak listelenen oyun 209₺'ye çıkarıldı. Steam'de fiyatı geçen günlerde güncellenirken Epic'te hala 79₺ olarak görünüyor ancak muhtemelen bir kaç saate mağaza güncellenince Epic'te de fiyatı yükseltilir. Geliştirici ekip öyle buyurmuş.

allalla
4 Ocak 2021 16:59

King Arthur: Knight’s Tale'i bekliyorum.

Geliştiricinin daha önceki KA RPG oyunlarını da sevmiştim.

Parolamı Unuttum