Overwatch 2'de Tank Rolünü Geride Bırakabiliriz

Kavgacı diyelim

Blizzard, Overwatch 2'de büyük değişiklikler düşünüyor ve bunlardan birisi de oyundaki 'tank' karakterlerle alakalı. Oyunun yönetmeni Jeff Kaplan, Overwatch'taki tankların durumundan pek memnun değilmiş ve hedefleri de her bir tank karakterin 'teke tek kavgacı' gibi hissettirebilmesini sağlamakmış.

İşte bu yüzden Blizzard bu rolün ismini bile değiştirmeyi düşünüyor. Kaplan, IGN'ye verdiği röportajda tankların günün birinde 'kavgacı' (brawler) olarak isimlendirilebileceğini, böylece ekibin de bu karakterlerin nasıl oynanması gerektiğine dair beklentileri sıfırlayabileceğini söylüyor.

"Şu anda Overwatch 1'de bir oyuna girdiğinizde birilerinin 'bizim kalkana ihtiyacımız var, kalkan oynamalısın. Kalkanını indirme' dediğini duymanız hiç de az rastlanan bir şey değil. Ve belki de siz de "tüm gece sol tetik düğmesine veya sağ fare düğmesine basılı tutup durmak istemiyorum. Bu akşam Overwatch'un böyle geçmesini beklemiyordum ama buna zorunlu kaldım' diye düşünüyorsunuz" diyor Kaplan.

Blizzard, tankların teke tek yeteneklerini geliştirerek 'tank' rollerinden sıyrılarak daha aktif bir rol oynamalarını sağlayacak. Buna Reinhardt örneğini vermişler, Reinhardt cooldown başına iki Firestrike kullanabiliyor, Charge yeteneği sırasında daha yüksek manevra yeteneğine sahip ve bu moddan çıkabiliyor da. Bu da kavga yeteneklerinin daha gelişmiş olması anlamına geliyor.

Söz konusu değişiklikleri aşağıdaki gifte görebilirsiniz:

Bakalım basit bir kelime değişikliğiyle insanların kafalarındaki algıyı kırabilecekler mi? Sonuçta bu tür oyunlarda 'tank' kelimesi bence rolü çok güzel özetliyor ve grupların da ihtiyacı olan bir şey.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum