Overwatch'un Yeni ''Rol Kilidi'' Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

2-2-2 sistemi tartışmaları da beraberinde getirdi

Hatırlarsanız Blizzard birkaç hafta önce Overwatch'a yeni bir rol kilidi sistemi getireceğini açıklamıştı. Resmi YouTube kanalından yeni bir "developer update" videosu yayınlayan ekip, Jeff Kaplan'ın ağzından bu sistemin nasıl işleyeceğine dair ilk bilgileri paylaştı.

Oyuncular artık en fazla ihtiyaç duyulan karakter rollerine göre loot box kazanma ihtimaline erişecek. Örneğin destek rolünü üstlenmek isteyen oyuncuların bu kutuları kazanabilme ihtimali artacak. Destekten bahsetmişken Brigette'nin yeni güncelleme ile daha fazla can basabileceğini belirtelim.


Gelelim bu yeni rol kilidi ile Overwatch'un rekabetçi kanadının nasıl şekilleneceğine... Oyuncular artık dereceli liglere yerleşebilmek için tüm rollerde 5'er oyun oynamak zorunda. Yani ancak 15 oyunun ardından bir lig içerisine yerleştirileceksiniz. Bununla birlikte oyunun Top 500 sıralaması da artık rollere ayrılacak.

Overwatch'un PTR sunucusuna giriş yapan yenilikler 1.39 Yaması ile açık sunuculara da eklenecek. Overwatch League'in yeni sezonu da rol kilidi sistemine sahip olacak.

Tabi ki bu adımın OW'un espor kanadında büyük bir yankı uyandıracağı da kesin. Yapımcının Watchpoint adlı programının sızdırılan bölümünde bu yeni sistemin OWL'e yapacağı etki konuşuluyor.

Bölümün başlangıcında Watchpoint sunucusu Chris Puckett: "OWL ve oyunun kendisi için çok önemli bir gün. Tabi ki 2-2-2 rol kilidinin açıklanmasından bahsediyorum. Tüm kompozisyonlar artık 2 DPS, 2 tank ve 2 destek karakterinden oluşmak zorunda." ifadelerini kullanmış.

Puckett, oyun içerisinde bu rollerin değişemeyeceğini belirtirken, sadece harita değişimleri sırasında oyuncuların rol değişimi yapabileceğini vurgulamış. Firma böylece GOATS metasına karşı verdiği savaşı kazanmış olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum