Oyun Dünyasının En Garip Başarımları

Yeni bir başarım kazandınız: Is This Weird?

Artık her oyunda görüyoruz başarım listesini. Hangi arkadaşım hangi başarımı almış, dünya geneli durum nasıl bakmak keyifli oluyor pek tabii. İçimizdeki tüm başarımları tamamlamış arkadaşı görüp (Eser selam :)) kıskanıyoruz falan, eğlenceli oluyor işte.

Tabii artık oyun geliştiricileri de bu durumun farkında ve birbirinden ilginç başarımlar ekliyorlar ki oyun dünyası uğraşsın dursun bu başarım nasıl açılacak diye. Durum böyle olunca da ortaya birbirinden garip şeyler çıkıyor. İşte karşınızda en garip bulduklarımız:

Deadpool – The First One’s Free: Konumuz “garip şeyler” olunca sahneye hemencecik Deadpool giriyor haliyle. Oyuna ilk girdiğimiz anda “The First One’s Free (İlki Bedava)” başarımını kazanıyoruz. Ardından hiçbir şey yapmadan bir başarım daha kazanıyoruz, bunun adı da “The Second One’s Also Free (İkincisi De Bedava)” başarımı. Gariplik Deadpool’a ne kadar da yakışıyor değil mi?

The Simpsons Game – Press START To Play: Bir kolay başarım da The Simpsons’dan geliyor. Hani o meşhur “Oynamak için start’a basınız” ekranı var ya, işte The Simpsons Game de bu bir iş olarak sayılıyor ve size “Easiest Achievement Ever (Şimdiye Kadarki En Kolay Başarım)” başarımı veriliyor.

Duke Nukem Forever –Turd Burglar: Duke Nukem’in listeye girmesini sağlayan başarımda ise tüm yapmanız gereken banyoya gidip b*k çalmak. Evet, aynen öyle. Bunu da yapmadık demeyiz artık!

Call of Duty: World at War – Go Get Some Sun:  İlginçtir ki Treyarch bile bu başarımı verirken bizim sağlığımızı düşünmüş Oyungezerler. Oyundaki en yüksek seviyeye gelince açılan bu başarımı almak için epey bir zaman harcamak gerekiyor. Çünkü en yüksek seviyeye gelmek kolay bir iş değil. Başarımın adı ise pek manidar: Go Get Some Sun. Yani ‘Git Biraz Temiz Hava Al’.

Metal Gear Solid 3 – Problem Solved, Series Over: Kojima-san’a yakışan cinslikte bir başarım bu. Yapmamız gereken ise tüm seride önemli yer tutan karakterlerden biri olan Ocelot’u öldürmek. Bu pek kolay olmuyor ama, biraz çabalamak gerekecek. Sonuç olarak “Problem Çözüldü, Tüm Seri Bitti” başarımını kazanıyoruz. Ocelot’u öldürünce de ekranda “Ocelot is Dead” yazısı çıkıyor ve telsizden “Zaman paradoksu oluşturdun. Snake, geleceği bu şekilde değiştiremezsin” deniliyor.

South Park The Fractured But Whole – Farts Over Freckles: South Park’ta her şey garip olsa da kendi dünyası için oldukça normal karşılanıyor. Ama yine de listede isimlerini geçirmezsem olmaz. Bu başarımda yapmamız gereken Freeman’s Tacos restoranına gidip Morgan Freeman’ı dövmek. Morgan abimiz mekânın sahibi ve çalışanı olarak karşımızda zayıf gözükse de onu savaşta yenmek oldukça zor ve uzun sürüyor. Bu yüzden böyle bir başarım var işte.

The Stanley Parable – Go Outside: Dışarıya çıkmamızı öğütleyen bir başka oyun ise The Stanley Parable. Yapmamız gereken ise bir şey yapmamak? Yapmamak? Evet beş sene boyunca oyuna girmemeniz gerekiyor bu başarımı almak için. Ama kestirme bir yol olarak bilgisayarınızın saatini beş sene sonrasına ayarlarsanız da bu başarımı alabiliyorsunuz.

The Stanley Parable – Commitment: Aslında bu listeyi tamamen The Stanley Parable ile doldurmak mümkün ama bu sefer diğerlerine haksızlık olacak. Yine de Stanley’nin birazcık daha torpilli olması gerekiyor. Oyunun bir diğer başarımında ise Go Outside başarımının aksine tüm Salı günü oyunu oynamanız gerekecek. Bir diğer deyişle oyun tüm Salı günü arka planda açık olacak.

Portal 2 – The Part Where He Kills You: Bu başarımı spoiler olarak sayabilirsiniz, önceden uyarayım. Oyunda 9. bölüme geldiğimizde Glados bize “Olamaz, bu bizi öldürdüğü kısım” diyor, çünkü her şey script’teki gibi oluyordu. Wheatley’in de “Merhaba, bu sizi öldürdüğüm kısım” diye bu durumu teyit etmesinden sonra “Bu Seni Öldürdüğü Kısım” başarımını alıyoruz. Zekice bir başarım.

Dark Souls 2 – This Is Dark Souls: Dark Souls 2’yi oynayan herkesin istisnasız kazandığı bir başarım olan “İşte Dark Souls bu” başarımını kazanmak için herhangi bir çaba sarf etmenize gerek yok (her ne kadar bir The Simpsons olmasa da). Sadece bir kere ölmeniz yeterli.

YORUMLAR
zikinu
22 Eylül 2019 20:55

Ben anlamadım. Bunların neresi garip?

Parolamı Unuttum