Oyun Dünyasının En Pahalı 5 Kozmetik Ürünü

Sevdiğiniz oyun için ne kadar harcamaya razısınız?

Mikro ödemeler hayatımıza girdiğinden beri oyunların içerisindeki kozmetik ürünler değerlenmeye başladı. Özellikle nadirliği ile ön plana çıkan bu ürünler kimilerinin hayal kurmasına yardımcı olurken kimilerini zengin edebiliyor.

Düzenlediğimiz bu listede bulabildiğimiz ve satın alınabilen en pahalı oyun içi kozmetik ürünleri sıraladık. Hazırsanız başlayalım.

PUBG – Zeytin Dalı Tava

pubgtava-big

Listemize battle royale türünü ismi ile bağdaştırmayı başaran PlayerUnknown’s Battlegrounds ile başlıyoruz. Oyunun içerisindeki en nadir ürünlerden biri olan Zeytin Dalı Tava, Nisan 2018’de oyuna eklenmiş olmasına rağmen fiyatı giderek artıyor.

Sadece Equinox Sandığı’ndan düşürülebilen eşyanın bu sandıktan düşme şansı ise %0.00099999.

Oyunda sadece 50 adet olduğu söylenen eşyanın fiyatı ise 9.322,6 TL.

Dota 2 – Unusual Golden Baby Roshan

roshan-big

Dota oyuncularının kendisini kesmek için epey kan döktüğü Roshan’ın minyatürü olan bu kurye, ağırlığından daha çok altın ediyor desek yeridir. Oyun içerisindeki en nadir kuryelerden olan Unusual Golden Baby Roshan, Diretide 2012 etkinliğinde oyuna eklenmiş ve bir daha ortaya çıkmamıştı.

Aynı etkinliğin içerisinde Roshan’ı en hızlı kesen birkaç oyuncuya hediye edilen bu kuryenin güncel fiyatı 1800$’dan, yani 9.519,40 TL’den başlıyor.

En son 26 Eylül’de 1 adet satılmış olan kozmetik ürünün şu anki fiyatının 2000$’ı aştığı ileri sürülüyor.

CS:GO – Stat-Trak Karambit|Crimson Web (Fabrikadan Yeni Çıkmış)

csgo-big

Bir diğer Valve oyunu olan Counter Strike: Global Offensive, belki de oyun dünyasını “skin” gerçeği ile tanıştıran oyun olarak adlandırılabilir. 2013 yılında “Arms Deal Update” ile hayatımıza giriş yapan silah kozmetikleri, günümüzde değerlerini katlayarak hayatlarına devam ediyorlar.

Sıkı CS:GO oyuncularının bildiği üzere en değerli kozmetikler genellikle bıçaklara ait oluyor. Bu Stat-Trak Karambit Crimson Web’in, ilk çıktığı dönemlerde 30.000 $’ın üzerinde bir fiyata satıldığı söyleniyordu. Buna dair herhangi bir kanıt olmasa da bıçağın nadirliği bu iddiaları kanıtlar nitelikte.

9 Aralık’ta 8.987,73 TL’ye bir adet satılan bıçağın değerinin bu günlerde 10.000 TL’yi aştığı söyleniyor. Steam pazarında 2000 $’a 23 adet listeleme olması, bu fiyatın daha da yükseleceği anlamına geliyor.

Dota 2 - Ethereal Flames Pink War Dog

dota2-big

 

Listemizin 2. Sırasında yine bir Dota 2 kozmetiği var. Fakat bu Savaş Köpeği kozmetiğinin çok ilginç bir hikayesi mevcut. 31 Mayıs 2012’de oyuna eklenen bu kozmetik, eklendiği süreç içerisinde özel kutuların içerisinden çıkabiliyordu. Bu kutular oyundan kalktığında kuryenin nadir kalması sağlanacaktı.

Fakat bahsettiğimiz bu kostümün diğerlerinden daha farklı bir özelliği var. “Pembe Savaş Köpeği” oyun içerisinde oluşan bir bug yüzünden yapımcıların tasarladığı 10 temel rengin dışarısına çıkmış durumda.

Daha ilk günlerinde tamı tamına 201.000 TL’ye satılan bu kozmetik, oyun dünyasının en değerli ürünleri arasında. Ayrıca kendisinden oyun içerisinde sadece 4 adet olduğunu da belirtelim.

CS:GO - Skadoodle imzalı AWP Dragon Lore

skadoodle-big

Eminim çoğunuz listenin bir numarasını çoktan tahmin etmişsinizdir. CS:GO ile uzaktan yakından ilgisi olmayan okuyucularımız için bu AWP’nin önemini kısaca anlatalım. CS:GO tarihinin Major kazanan ilk Kuzey Amerika takımı olan Cloud 9’ın oyuncusu Tyler "Skadoodle" Latham, aynı turnuvanın MVP’si olması başarmıştı. Bu başarı CS:GO tarihinin en pahalı kozmetiklerinden birinin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Nadirlikleri ile bilinen Dragon Lore skinlerinden bile daha nadide olan bu özel parçanın üzerinde G2, PGL ve Skadoodle yapıştırmaları bulunuyor. Haliyle bu durum kendisini çok daha özel kılıyor.

“Hatıra” Dragon Lore skinlerinin 2.000$’dan başlayıp 20.000$ gibi fiyatlara ulaştığını belirtelim. Fakat Skadoodle imzalı bu AWP kozmetiği, tam 61.052,63$’a satıldı. Günümüz kuru ile 322.860,35 TL eden bu kozmetik ile ev bile alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum